Bon dia 10/10/2023

L’anunci que s’haurien d’estalviar a Catalunya

2 min
Trens aturats al taller de fabricacio i manteniment de Renfe de sant Andreu Comtal, Barcelona 21.10.2022 Foto PERE VIRGILI Diari Ara

Salvador Illa o Raquel Sánchez o qualsevol dels socialistes catalans que tan oportunament informen Pedro Sánchez sobre la decisiva realitat del nostre país haurien d’explicar al president del govern espanyol que estan passant un anunci que fa entre riure, ràbia i vergonya aliena i que en nom del respecte a la societat catalana l’haurien de retirar.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Una noia amb un llibre en braços mira somrient a la càmera mentre la veu en off diu: “La Mònica viu en un poble i no fa gaire que ha acceptat una feina al centre de la ciutat. Al principi en va dubtar, però ara va i torna de l’oficina en tren. Així, durant els trajectes, té estones per dedicar-se a la seva gran passió: la lectura. No és màgia, són els teus impostos. Agència Tributària, ministeri d’Hisenda, govern d’Espanya”.

Si la Mònica viu en un poble català i depèn de Rodalies, el més probable és que a hores d’ara estigui agafant un autobús o s’hagi comprat un cotxe de segona mà, perquè les incidències diàries segur que li han impedit arribar puntual a l’oficina, i ja no diguem dedicar-se a la lectura de res que no sigui els panells d’informació que avisen dels retards.

Però és que ahir l’aixecada de camisa va quedar al descobert en tota la seva cruesa, després que la consellera d’Economia, Natàlia Mas, informés que entre Adif i Renfe han deixat d’executar a Catalunya 3.639 milions d’euros entre el 2010 i el 2021, xifra que representa la meitat de les inversions pressupostades per aquestes dues empreses de l’Estat a Catalunya.

O sigui que sí, si s’incendia la catenària o cau un llamp en un quadre de senyals, no és màgia, són els teus impostos, que o bé se’n van a una altra banda o bé es pressuposten però l’obra no s’executa. No és màgia, és barra.

Antoni Bassas és periodista
stats