Tovallons negres 17/02/2023

Aterra com puguis, sí!

2 min

Admirada senyora Rosa Romà, directora de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, li escric per fer-li una proposta que estic segura que serà del seu interès.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Veurà. He llegit que “La comissió impulsada per la patronal Foment del Treball per a l'ampliació de l'aeroport del Prat ja compta amb nou alternatives diferents per millorar la infraestructura”. Hem sabut que una d’elles és una plataforma al mar, cosa que em fa pensar, per cert, que els aneguets de la Ricarda mereixen més comprensió que els calamars i musclos del mar. Si una d’elles és una plataforma al mar (no sé si la faria en Florentino Pérez o algú altre), no em vull imaginar com seran les altres vuit. I aquí vaig. El concurs públic que hi haurà per trobar la millor solució és justament un concurs. El concurs de l’any. L’èxit televisiu que Catalunya i el món necessiten.

El programa que m’imagino es podria titular Baixona, que és com Eufòria però al revés. El jurat serien els de Foment del Treball i els concursants, els nou estudis d’arquitectura que presenten projecte. Farien vídeos, powerpoints, maquetes... El públic, des de casa, votaria, però hi hauria un vot de qualitat dels habitants de Madrid. Seria per evitar que els guanyadors haguessin ideat alguna cosa que fos més molongui que Barajas (en català, Remenes), que no ho volem de cap manera.

Qui sap, potser d’entre els Triquells arquitectònics que en sortirien hi hauria el creador del projecte genial. Què sé jo... ¿Fer que Rodalies funcioni de veritat i fer una llançadora fins a l’aeroport de Girona? Sí, sí. Això és massa complicat, i és millor la plataforma marina o fins i tot canviar tots els avions per helicòpters.

En fi. Espero les seves agradables notícies. I pel preu no pateixi. Estic segura que ens posarem d’acord.

Empar Moliner és escriptora
stats