03/06/2022

Barcelona, l’altre soroll que també mata

1 min

Veïns de Barcelona afectats pel soroll nocturn han convocat una manifestació per al 16 de juny a la plaça de Sant Jaume per denunciar que "el soroll mata". Mata el soroll de les terrasses, el dels botellons i el dels skaters. En alguns carrers i places, l’afectació és greu.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Segons informa l’ARA, l’Ajuntament ofereix "microcirurgies per assegurar que a partir de les 11 de la nit el soroll baixa i els veïns poden descansar". Però el problema és previ. Al carrer Enric Granados hi ha tantes terrasses com blocs de veïns. El carrer Joaquín Costa té 68 números i els veïns hi han comptat 34 locals de bar i restauració. Si no s’evita aquest monocultiu de locals no hi haurà microcirurgia que pari la insalubritat nocturna d’aquests carrers de Barcelona.

Els veïns del carrer Girona, que aviat serà convertit en eix verd d’una superilla, estan amoïnats i s’ho veuen a venir, amb raó: el que l’Ajuntament presenta com una "pacificació" amenaça de convertir-se, en realitat, en una guerra de nervis. No és coherent invocar la necessitat d’un aire net a la ciutat i, en canvi, deixar que la contaminació acústica ataqui el sistema nerviós dels barcelonins que tenen la mala sort de viure a sobre d'una vorera amb terrassa.

¿I què dir dels skaters de la plaça dels Àngels: tenen llicència per convertir un espai per passejar en una desagradable pista de velocitat per a ganàpies, on al soroll i al deteriorament del material s’hi afegeix el risc per a la integritat física dels vianants que el creuen? No és al mig del carrer on haurien d’estar practicant les seves piruetes.

Antoni Bassas és periodista
stats