Tovallons negres 05/03/2024

La copa menstrual i fer pipí dretes

2 min
Un vàter.

La Mònica Planas ens parlava, a la seva columna, del shewee. És un adminicle per a les persones amb vulva que ens permet la micció a peu dret. “Té un sortidor que desvia el raig del pipí en la direcció frontal que et convingui. D’aquesta manera, les dones poden fer pipí dretes com un home sense mullar-se ni haver d’abaixar-se els pantalons”, explica la Mònica que va dir l’actriu Kate Winslet en un xou americà. Es veu que altres artistes, com Dua Lipa o Cate Blanchett, allà presents, se’n van declarar seguidores.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Per què com els homes? És millor? Nostre Senyor ja ens va dir “pariràs amb dolor” (no comptava amb l’epidural), però de fer pipí a la gatzoneta no ens en va dir res. I dic a la gatzoneta, que és una expressió que m’encanta, perquè la consellera Tània Verge ho ha posat al prospecte de la copa menstrual.

Les dones poden fer pipí assegudes. Hi ha homes que també. Si són en un lavabo que no ofereix garanties, no s’asseuen. O passen paper per la tassa. Si no són en un lavabo i són al bosc, a la ciutat tornant de festa, a la Marató, s’amaguen darrere un cotxe o una bardissa i s’ajupen. Sovint, una vigila i les altres fan. Han de procurar, com sabem, agafar-se la roba de la calça i tirar-la cap endavant, per mor de l’esquitxada indesitjada, i perdó per la rima. Suposo, però ho haig de verificar, que si ets persona menstruant has de donar prioritat al shewee o a la copa, però no a ambdós estris. Molta sort a tothom, de veritat. Jo no puc, de cap manera, fer servir el shewee (treure’l per la bragueta) sortint de Luz de Gas, perquè si ho faig hi haurà un accident i no m’agafarà cap taxi. D’altra banda, el problema, per a mi, seria la bossa. L’hauria de dur plena de tàpers. El del dinar, el de la copa menstrual de recanvi i el del shewee. Si aquell dia vaig a fer-me unes proves d’orina (amb el shewee), el potet potser el duria a la mà.

Empar Moliner és escriptora
stats