TOVALLONSNEGRES

Consideracions urgents a l’exclusiva

Si l’avís hagués fet referència a l’atemptat de la Rambla, ¿com és que no feia referència al de Cambrils?

El Periódico ofereix una exclusiva. Va firmada pel director (i això podria significar que cap periodista volia firmar-la o que a la redacció se li va ocultar).

“L’exclusiva” diu que la CIA va avisar els Mossos d’un atemptat a la Rambla de Barcelona a l’agost. A la portada hi veiem la “ nota that our service sent to the Mossos” (tal qual). Després que fins i tot Julian Assange digui que allò “fa tuf”, el director, en un tour televisiu i radiofònic que ja voldria Shakira, rectifica.

La portada del diari, doncs, és un muntatge que es vol fer passar per autèntic (amb marca d’aigua i tot!).

Els Mossos diuen en roda de premsa que van rebre un avís entre els molts altres que reben al dia i que el van descartar. La policia espanyola també el va descartar. No, no era de la CIA.

La portada d''El Periódico', és un muntatge que es vol fer passar per autèntic

La policia espanyola, curiosament, no hi surt a l’encapçalament de la “nota”.

Els Mossos diuen que l’avís no tenia res a veure amb els atemptats de la Rambla, que recordem que són el pla B dels terroristes un cop explota la casa d’Alcanar. La Rambla no era l’objectiu primigeni.

Si l’avís hagués fet referència a l’atemptat de la Rambla, ¿com és que no feia referència al de Cambrils, hores després i comès pels mateixos terroristes?

El director d’ El Periódico li va dir ahir a la Terribas que tenia l’exclusiva des del maig i que no la va publicar “per no alarmar la població”. Una ètica que, en canvi, va ser més laxa el dia després de l’atemptat, que sí que va publicar una “exclusiva”.

Ens hem de preguntar d’on surt aquesta “nota”. ¿La manipula el director d’ El Periódico o l’hi colen i se la creu? I si és així, ¿de quina claveguera surt?

I, per acabar, ¿la CIA va parlar amb algú que els Mossos ignoren i d’aquí l’embolic i el tocar campanes? ¿Algú va avisar els Mossos amb una nota barroera sense dir que era de la CIA?