15/09/2020

Corona Virus

2 min

Amb cert desassossec, llegeixo que Elionor, la filla gran de Letícia i Felip, hereva del tron reial, ha de fer quarantena perquè una companya de classe ha donat positiu. Això em permet, com fa temps que espero, de titular poèticament aquest article amb el nom de "Corona Virus".

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

No sé si els reis d’Espanya són autònoms i facturen. Suposo que no, que són assalariats. Al llistat d’activitats artístiques de l’IAE (on els escriptors em sembla que compartim epígraf amb els toreros) no em sona d’haver-hi vist la de monarques. Tret, esclar, que els monarques estiguin inclosos a l’etcètera del meu epígraf preferit: humoristas, caricatos, excéntricos, charlistas, recitadores, ilusionistas, etc. En aquest epígraf hi entra des de Michelle Obama a El Mago Pop.

Si són autònoms no cal que en parlem. No tenen dret a res. Però si són assalariats i la nena no ha donat positiu, sinó que només està en quarantena, com és el cas, la situació en què es queden no és gaire bona. Poden reduir-se la jornada (però el sou també) o no treballar (però no tenir sou). L’únic dret que tenen és el de no perdre la feina (però em sembla que per aquest dret, justament, no han de patir hi hagi pandèmia o no). I ara digueu-me com s’ho han de fer aquests pobres pares treballadors. Per sort, no tenen hipoteca, però sí que tenen les despeses de qualsevol família (reial). Els camarlencs, els cuiners, els xofers, els iots, els cuidadors dels cérvols, els perruquers, els guardaespatlles de l’avi no es paguen sols... Com han de viure el dia a dia si de cop deixen d’ingressar els dos sous? La nena es podria quedar amb els avis, sí, però és que és arriscat per als avis. A més a més, n’hi ha un, d’avi, que ara mateix no hi és. Com que les excursions de l’Imserso tampoc no es poden fer, se n’ha hagut d’anar pel seu compte. Diria que “tots som Letícia i Felip”, però em temo que la frase no seria del tot entesa.

stats