13/07/2021

Ernest de Hangover

2 min

Llegeixo als mitjans que Ernest de Hannover (Ernest de Hangover, pels coneguts) s’ha escapat de la clínica de desintoxicació on feia repòs forçat per anar a Eivissa amb uns amics. Sé que la paraula “amics” aquí és poc expressiva. Es veu que ja l’han retratat xarrupant una cervesa de la mida d’una cisterna.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

L’Ernest és famós per haver mostrat els efectes de la trompa durant la desfilada de celebritats que anaven al casament de Felip i Letícia. Mentre la Carolina (l’esposa) s’amagava sota la pamela ell feia allò que vulgarment en diem “cosir el carrer”. Però, pel que sembla, la seva afició excessiva al mam ha fet que el jutge el faci anar a un sanatori on hi han fet estada Kate Moss o els quatre membres dels Rolling Stones, sense que en falti ni un. No em vull imaginar les converses als passadissos o la sala de la televisió.

No em sembla tan diferent la manera de comportar-se d’Ernest que la de Joan Carles. L’un xarrupa en excés, fins al punt de ser perillós. Pot fer-ho, perquè no té obligacions, té tots els calers que vol, i si van mal dades, l’envien a un lloc on es pot trobar en Mick Jagger a l’urinari. L’altre fornica en excés, fins el punt de ser perillós: va llençar l’amant per la borda del vaixell reial, perquè venia l’esposa, Sofia, en barca a fer-li una sorpresa. D’aquesta amant no en sabem res. Esperem que en sortís, de l’aigua.

Ernest de Hannover és l’esperança de tots els borratxos europeus, que mai es podran pagar les festes que ell es paga. Seguit, molt de prop —i això és només una esperança monàrquica— del gran, del prometedor Froilà, lloat siga Déu.

Empar Moliner és escriptora
stats