27/10/2011

Juani Versace

2 min

Un representant de les Joventuts d'Esquerra Republicana va anar aElsmatins de TV3per explicar que se sentien molestos amb els Mossos d'Esquadra. El dia anterior havien mostrat un reportatge en què es podia veure com s'entrenen per fer front a manifestacions violentes. Així, doncs, vam veure com contenien els membres (figurats) de dues aficions de futbol (entre elles, la de l'Atlètic de Madrid) i els membres (també figurats) d'un grup independentista que llançava còctels Molotov.

I aquí s'ha embolicat la troca, perquè a la pancarta -tal com va destapar aquest diari- s'hi llegien les sigles de les JERC. I els membres de les JERC diuen que no els agrada que els equiparin als violents. Els Mossos diuen que les pancartes que fan servir d'attrezzo les recullen de terra després de manifestacions. (No és que hi hagi un mosso encarregat de pintar-les.)

La qüestió planteja uns dubtes de cara al futur de la imprescindible formació acadèmica de la nostra policia. Si els joves d'Esquerra se senten ofesos, no és qüestió, ara, d'entrenar-se amb pancartes de Democràcia Catalana, perquè potser passarà el mateix. Per tant, a partir d'ara les banderes haurien de ser del tot inventades. De colorets. I les samarretes dels equips de futbol, de marca blanca. I les sigles dels partits, una mica retocades. Com allò dels falsificadors, que en lloc d'escriure "Armani" escriuen "Ramani". Esclar que sempre hi haurà qui dirà que no n'hi ha prou i que, per exemple, és lleig que els crits dels manifestants siguin en català, perquè és equiparar la llengua de Verdaguer a la violència. De manera que jo els proposaria deixar urgentment el realisme. Han de contractar en Cesc Gelabert i La Fura dels Baus perquè els facin una coreografia (Manifestació 2.0) en què els ballarins duguin uns llençols blancs que simbolitzin les pancartes i llancin fum de colors a tall de còctels Molotov poètics.

stats