Tovallons negres 22/12/2023

L’ampolla que estan obligats a regalar-te

2 min
Imatge d'arxiu d'un celler amb ampolles de cava.

El viticultor li envia l’ampolla de vi, com a regal de Nadal, a l’influencer jove, perquè l’altre dia el va mencionar en un tiktok. Al periodista madur li envia una postal amb uns ceps nevats, perquè encara l’espera a la presentació del nou vi que va treure, La Vaca Cega. Llavors l’influencer, perquè es vegi que té influence, fa un altre post a TikTok, vestit de Pare Noel, i amb el vi a la mà. Li dona les gràcies pel magnífic regal.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Llavors el periodista madur, enfadat perquè el noiet aquest, que de vi no en sap ni un borrall (no com ell), ha rebut una ampolla i ell només una postal, telefona al viticultor i li diu que ja ho ha vist, això de l’influencer i l’ampolla. El viticultor, llavors, perquè no se li enfadi, li envia una màgnum i li diu que perdoni, que li havia passat per alt. Llavors, el periodista madur, complagut, fa un post d’Instagram on diu: “Alguns regals que et fan els bons amics”. I hi mostra l’ampolla.

La periodista de tendències, que ho veu, envia un missatge al viticultor. “Ostres, a mi l’ampolla petita i al mòmio aquest la màgnum, quan resulta que jo t’he fet sortir a la tele?”, hi diu. I a continuació l’emoticona de la cara que plora. El viticultor, llavors, li diu a la periodista de tendències que, amb motiu de les festes, la pensava convidar a dinar al japonès de moda, on no faltaran grans vins.

La periodista de tendències fa un directe d’Instagram des del japonès de moda (i aprofita per dir al cuiner que el farà sortir en una revista d’aviació en què col·labora) on explica la sort que té de ser convidada per grans amics que fan grans vins. El periodista madur i l’influencer de seguida li envien missatges ofesos al viticultor, i el viticultor els promet que els destaparà tot d’ampolles d’anyades antigues al celler. “Jo amb més gent, no”, diu l’influencer. “A mi, sol o res”, diu el periodista madur.

El viticultor els cita, doncs, en dies diferents. Contesta els missatges de tots els influencers i periodistes de tota mena i a tots els promet ampolles, dinars al japonès de moda i tastos verticals. Tot seguit truca a la gestora. “Fem suspensió de pagaments”, li diu.

Empar Moliner és escriptora
stats