23/11/2015

I l’europea?

2 min

La notícia és una d’aquelles notícies que et fan tornar a tenir fe en la raça humana: José Ramón de la Morena ha anunciat que el president del govern d’Espanya, Mariano Rajoy (el de “ ¿y la europea? ”), demà farà de comentarista de futbol al seu programa Tiempo de juego, durant la Champions. És a dir, durant el partit que enfronta el Xakhtar Donetsk amb el Reial Madrid, que és el seu equip. L’ídol seurà al costat de Paco González, Pepe Domingo Castaño i Manolo Lama. Es veu que ho fan com a part de “la campanya d’acostament del president a l’electorat”. Des que va sortir l’Albert Rivera a Qué tiempo tan feliz de María Teresa Campos que no estava tan emocionada. Recollim-nos i agraïm-ho.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Si els comentaris en general de Mariano Rajoy són sempre una festa per als sentits, un aliment espiritual per a les persones més cultivades, els que pugui fer sobre futbol ja seran un privilegi per a les oïdes i àdhuc orelles dels més sensibles. Que petita em vaig sentir, dissabte, quan -i de manera improvisada, sense guió ni res- va regalar-nos aquesta frase per al record: “ Remontaremos en la segunda parte ”. Quina bellesa hi ha en aquest haikú tràgic. És una manera com una altra de veure el got mig ple i de fer que, de retruc, tots nosaltres el vegem buit del tot (perquè davant d’una revelació com aquesta no ens queda altre camí que agafar el nostre, de got, i beure’ns el que hi ha a dins d’un glop).

Somniar és de franc, i jo somnio. Somnio que Mariano Rajoy, tan generós, no només analitza les jugades de l’equip blanc sinó, que posats a fer de comentarista, ho fa del tot i, com en Pepe Domingo Castaño, també fa les publicitats del programa. Ah, ja el veig dient: “¡Ron Arehucas, ese ron canario que todo el mundo pide ya! ” I un cop la música ens envaeixi, sentir que fa: “ En tu cubata... Te pones tu limoncito, tu hielito... Y a ronronear!

stats