Bon dia 02/10/2023

Que no s’aturi la festa

1 min
El nou peatge troncal de l'AP-7 que marca la fi del tram de peatge.

Ja ha sortit la grossa, i no ha calgut esperar a Nadal ni a Cap d’Any. Dos de l’octubre del 2023 s’ha acabat haver de pagar peatges a les autopistes de l’Estat! Digueu adeu al Teletac; s’ha acabat la ràfega de tramuntana que se t’emportava el rebut que havies demanat per a l’empresa; mireu-vos amb desdeny, ara sí, les velles i abandonades cabines de pagament que en dos anys encara no han tingut temps de retirar. El govern ho ha dit ben clar: espanyols, les autopistes seran sempre vostres. L’emoció es desborda perquè aquesta loteria ens ha tocat a tots. Això sí que és una grossa ben repartida!

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

I ara ve el millor: Espanya ho ha aconseguit després d’assegurar a la Comissió Europea que augmentarà la inversió en transport sostenible i, en particular, en el transport de mercaderies per ferrocarril. I els prodigis han continuat perquè Europa, amics i amigues, Europa s’ho ha cregut, en un acte de fe tan gran com el Corredor Mediterrani o el servei de Rodalies, on hi ha dies que sembla que, més que persones, ja transportin aquestes mercaderies.

No hi ha com viure en un país ric, què dic ric, riquíssim, en què els diners que paguem d’impostos li deuen sortir a l’Estat per les orelles. Llàstima que hagin trigat una mica a descobrir-ho, perquè mentre que alguns ciutadans podrem explicar als nostres descendents que vam pagar peatges tota la vida, hi haurà espanyols que podran explicar tot el contrari: que no han pagat un peatge en tota la seva vida. I això sí que sap una mica de greu, perquè tothom sap que Espanya és un país de ciutadans lliures i iguals.

Antoni Bassas és periodista
stats