22/06/2022

Què en fem, dels petards?

2 min

Van dir que no els prohibirien, els petards, tot i la calor, de manera que el meu cunyat va demanar un microcrèdit i va comprar la pirotècnia, que no és barata. No els han prohibit, en general, diguem-ne, però cada municipi pot fer el que consideri. Al meu municipi ara no se’n poden tirar. Al meu municipi sí que els han prohibit.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Tirar petards espanta alguns gossos i alguns nens, i també provoca risc d’incendi. És correcte. Si vius a prop del bosc no en pots tirar. Correcte. Si vius a prop d’un contenidor, d’un fil elèctric o d’un sofà, que també són inflamables, sí. Per això Sant Joan no és cada dia, sinó que és una nit –una de sola–, i llavors cal que els encarregats de vigilar, vigilin més. Per Cap d’Any posen més controls d’alcoholèmia, però no prohibeixen l’alcohol, tot i que l’alcohol provoca risc de borratxera. Fa molta calor, hi ha hagut incendis. Però el risc de foc aquesta nit diria que no és el doble que el de l’any passat o l’altre.

Si ho haguéssim sabut amb temps, que al meu municipi prohibirien els petards, el meu cunyat no hauria demanat el microcrèdit i hauríem comprat més ampolles de Juvé & Camps, posem pel cas, que ens haurien fet un gran servei. Ens ho haurien hagut de dir. Però no ho vam saber amb temps. I ara ens trobem amb l’arsenal. Què en fem, si no el podem fer servir per a allò que ha estat concebut? És a dir: per explotar? ¿El venem per Wallapop, aviam si algú que visqui en un municipi sense “llei seca”, per dir-ho en paraules d’en Joan Delort, ens el compra? On el desem, si no? En un calaix? I no és perillós? El portem a la deixalleria? I com? Amb transport públic podríem? En cotxe no podem, el nostre no té aire condicionat i sembla un microones. I a l’armari? L’enterrem? I al garatge? Potser a la nevera perquè es conservi?

Empar Moliner és escriptora
stats