04/06/2016

Sopars d’amics, la xarxa social de l’estiu

2 min

EL BON TEMPS ANUNCIA l’arribada dels sopars d’amics més saludables, els que compleixen el precepte de vida sana d’anar a dormir tres hores després d’haver menjat. La sobretaula sense pressa és el millor digestiu que hem inventat: ho tira tot avall.

Al sopar d’estiu a la fresca hi ha plats cuinats com a Instagram, compartim fotos dels nens com a Facebook, critiquem com a Twitter, i de tant en tant abandonem el mur comú i enviem missatges directes, parlant a algú a cau d’orella. Hi ha temes del moment, paraules clau i acabes creant trending topics inoblidables, que seran el més buscat al Google mental del proper sopar. Fem mencions etiquetant altres persones, diem “m’agrada” al que explica l’altre, i fem un retuit si els d’una banda de la taula no han entès què deia el de l’altra punta.

Menys dinars de feina i més sopars d’amics, sisplau. I dic d’amics entenent que no cal que tots ho siguin amb l’aperitiu. Un sopar és la millor manera de conèixer persones, d’introduir gent desconeguda, és enviar una petició d’amistat al primer plat amb garanties que serà acceptada durant les postres.

L’emoticona més usada és la del somriure, perquè el plat a taula i un bon vi negre disparen el bon humor i l’empatia, les ganes que ens vagi bé a tots. A la xarxa social del sopar d’amics hi ha més ironia que sarcasme, riem junts en lloc d’enfotre’ns els uns dels altres, perquè mirar-nos als ulls evita malentesos i l’afecte real substitueix la tensió virtual. Celebrem que som bèsties socials que fa segles que ens posem en rotllana per fer-nos companyia i encetar un bon xat. Com un grup de WhatsApp, perquè ens entenguem, però sense que el tema etern sigui com quedem, perquè ja hem quedat, ja hi som i brindem desitjant-nos salut.

stats