13/03/2021

La temptació de la felicitat sentimental eterna

2 min

Netflix acaba d’estrenar The One, una sèrie britànica de vuit episodis que planteja als espectadors un dilema interessant. El títol respon al nom d’una plataforma revolucionària que et troba la parella perfecta. Ho fa a partir de l’anàlisi de l’ADN, connectant els perfils químics de totes les persones del món que envien una mostra de cabell a l’empresa. I els resultats són infal·libles. Més de deu milions de parelles aparellades i unes xifres de divorcis sense precedents perquè tothom vol trobar la veritable mitja taronja que molts no creien ni que podia existir. Però, alerta, no es tracta d’una sèrie de cites amb un argument romàntic. Més aviat és un thriller esquitxat per dilemes ètics i morals. La sèrie arrenca simultaniejant dues situacions. Per una banda, la fundadora de The One presentant la plataforma i els seus resultats extraordinaris. I, paral·lelament, veiem com descobreixen el cadàver d’un home al fons del mar vinculat a la protagonista.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

A nivell de guió la sèrie té alguns alts i baixos. Hi ha trames potents i d’altres una mica fallides. Té, en alguns moments, ressonàncies de Black mirror i cert regust de distopia, especialment en alguns aspectes visuals. La factura és molt elegant, mostra el Londres nocturn més selecte i les interpretacions dels personatges resulten una mica fredes i artificials. Està gravada amb la càmera en permanent moviment i fent petites oscil·lacions, per transmetre la sensació d’inquietud o inestabilitat constant dels personatges.

La trama principal de la sèrie se centrarà en resoldre el misteri de l’assassinat i, per tant, a través de flash-backs i d’una investigació policial, de mica en mica anirem descobrint de quina manera es va produir aquella mort. A partir d’aquest argument es construiran diverses subtrames relacionades amb l’efectivitat d’aquesta plataforma d’aparellament que està revolucionant les relacions sentimentals d’arreu del món. La plataforma The One promet als seus usuaris que quan coneguin la parella amb qui els connecta res tornarà a ser com abans. I sembla que funciona. ¿Què faríem si la ciència ens posés a l’abast un mètode per trobar la parella perfecta? ¿Els que ja tenen parella tindrien curiositat per saber qui és la persona perfecta segons criteris científics? Si comprovéssim els resultats extraordinaris que estan obtenint persones del nostre entorn, ¿acabaríem caient en la temptació? ¿Estaríem disposats a deixar la parella actual per excel·lir en una relació que diuen que ofereix totes les garanties? La sèrie mostra alguns dilemes, errors i barbaritats en què cauen algunes persones davant els resultats prometedors d’aquest sistema basat en el perfil genètic. Segurament, el que atrapa més d’aquesta sèrie no és tant la trama policíaca com la curiositat per observar els avantatges i els inconvenients dels personatges davant la temptació de la felicitat sentimental eterna. ¿I vosaltres, què estaríeu disposats a fer per aconseguir-la?

stats