Adif licita les obres per instal·lar l'ample internacional entre Castelló de la Plana i Vandellòs

Les actuacions, amb un cost de 82 milions, s'haurien d'iniciar el 2020

El comissionat per al Corredor Mediterrani, Josep Vicent Boira, ha anunciat avui a València que el consell d'administració de l'Administrador d'Infrestructures Ferroviàries (Adif) ha decidit canviar l'ample del tram ferroviari entre Castelló de la Plana i Vandellòs. En concret, se substituiran les vies d'ample ibèric per unes d'ample internacional.

El tram afectat té una distància de 157 quilòmetres i les obres, encara pendents d'adjudicar, s'allargaran durant 18 mesos amb un cost de 82 milions d'euros. Pel que fa a la data d'inici de les actuacions, Boira ha estimat que podrien començar-se el 2020.

El comissionat per al Corredor Mediterrani ha qualificat "d'històrica" la decisió d'Adif i ha afirmat que "és fonamental per al desenvolupament del Corredor Mediterrani", ja que permetrà que la circulació de trens de 750 metres de longitud i augmentarà les prestacions de capacitat, fiabilitat i disponibilitat tant per a viatgers com per a mercaderies. 

Josep Vicent Boira ha afirmat que amb la instal·lació de l'ample internacional entre Castelló de la Plana i Vandellòs es completa la connectivitat del Corredor Mediterrani donat que aquesta actuació se suma a les que s'estan duent a terme al nord de Vandellòs amb una variant i la instal·lació del tercer fil entre Castellbisbal i Martorell i en el tram entre València i Castelló de la Plana, on es treballa ja en la segona via amb tercer fil.

Més continguts de