Aterra el primer vol comercial a l'aeroport de Castelló quatre anys i mig després de ser inaugurat

A l'aeròdrom que gestiona l'empresa SNC-Lavalin de moment tan sols opera la companyia Ryanair amb dues rutes, a Londres i a Bristol

A les 10.25 h d'aquest dimarts 15 de setembre del 2015 ha aterrat a l'aeroport de Castelló el primer vol comercial de la seva història. Es tracta d'un avió de la companyia irlandesa Ryanair procedent de l'aeroport de Londres Stansted amb uns 185 passatgers a bord. Aquest ha estat el primer vol que ha arribat a l'aeròdrom, situat a Vilanova d'Alcolea, que va ser inaugurat el març del 2011 pel llavors president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, i pel president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, que va ser el principal promotor de la infraestructura i que ara està a la presó condemnat per frau fiscal.

Des de la seva inauguració, l'aeroport s'ha vist envoltat de la polèmica per la falta de vols, que han trigat quatre anys a arribar a Castelló. El setembre del 2014, l'empresa que ara gestiona l'aeroport, SNC Lavalin, va aconseguir tots els permisos perquè l'aeroport pogués operar, i des de llavors alguns vols privats d'equips de futbol com el Vila-real o el Barça o de particulars han aterrat a la pista de Vilanova d'Alcolea.

A partir d'ara, també els vols comercials faran ús d'aquest aeroport. De moment, Ryanair és l'única companyia que opera a l'aeròdrom amb dues rutes obertes, a Londres Stansted i a Bristol. Els vols a Bristol començaran demà dimecres, dia 16.

Més continguts de

El + vist

El + comentat