País Valencià 30/07/2013

Els treballadors del Centre d'Investigacions Príncep Felip de València canten i ballen per la ciència

El 'lipdub' protagonitzat pels investigadors competeix amb els d'altres centres científics per un premi de 3.000 euros

Ara
2 min

ValènciaEl Centre d'Investigacions Príncep Felip de València (CIPF) s'ha apuntat a la moda musical dels 'lipdubs' per reivindicar d'una manera divertida la necessitat de mantenir les inversions en investigació per garantir el futur de la ciència.

Més de 150 treballadors participen en aquest vídeo musical, que, a més de servir per reivindicar la importància dels treballs de recerca científica, s'ha presentat a un concurs promogut per una empresa farmacèutica amb l'objectiu de guanyar els 3.000 euros de premi. A l'octubre, la companyia farmacèutica farà saber el guanyador d'entre tots els centres d'investigació, laboratoris o universitats que hagin participat en aquest particular concurs per la ciència.

En el vídeo elaborat pel personal del CIPF es veu com el catàleg de productes de la firma farmacèutica que promociona el concurs va passant de mà en mà –aquest era un dels requisits de l'empresa–, mentre se sent de fons la cançó 'Good time', d'Owl City & Rae Jepsen. La localització del vídeo és el mateix edifici del Centre d'Investigacions Príncep Felip, ubicat a pocs metres de distància de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

El vídeo guanyador dels 3.000 euros de premi serà el que obtingui més visites a YouTube. Uns diners que no vindran gens malament al centre investigador valencià, atesa la reducció de les partides pressupostàries públiques destinades a aquest centre construït el 2004 amb la intenció de convertir-se en un referent mundial de la investigació biomèdica.

Cal recordar que al CIPF hi va haver el 2011 un expedient de regulació d'ocupació que va deixar al carrer 113 investigadors, tot i que molts han demostrat posteriorment la seva vàlua professional, com és el cas de Nuria Martí Gutiérrez, la científica que va participar en la clonació de cèl·lules humanes a la Universitat d'Oregon.

stats