Les Corts Valencianes recorden Guillem Agulló i reconeixen els anys de lluita de la seva família

Tots els grups parlamentaris han donat suport a una declaració institucional que recorda el jove maulet assassinat el 1993 per un neonazi

Les Corts Valencianes han reconegut aquest dijous la memòria de Guillem Agulló, jove militant de Maulets assassinat un 11 d'abril de 1993 a Montanejos, a l'Alt Millars, al País Valencià, per un grup de joves neonazis. El parlament ha llegit una declaració institucional de condemna en la qual ha recordat el rebuig expressat el 1993 per les Corts Valencianes i ha remarcat que els informes Raxen de racisme i intolerància assenyalen cada any diversos delictes d'odi comesos al País Valencià.

El Parlament valencià s'ha compromès al compliment de la resolució del Parlament Europeu de 14 de març de 2013 sobre la l luita contra el racisme, xenofòbia i delictes d'odi que demana l'acompliment de la normativa en la matèria i insta els estats membres a elaborar una normativa de prevenció dels delictes d'odi. Així mateix, el president de les Corts, Enric Morera, ha anunciat que el parlament atorgarà cada mes d’abril un premi a les persones i iniciatives destacades en la lluita contra la xenofòbia i delictes d’odi.

La família de Guillem Agulló –els pares i la germana– ha estat present a l'hemicicle de les Corts durant la lectura de la declaració institucional, un acte en el qual han estat acompanyats de l'exdiputat de la CUP David Fernández.

Tots els diputats del parlament valencià han aplaudit dempeus fortament els familiars abans i al final de la declaració institucional.

Abans de llegir-la, el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha assenyalat que es tractava "d'un acte de reparació històrica a una família que ha patit molt". La declaració institucional ha finalitzat amb la frase "Guillem Agulló. Ni oblit ni perdó".

Més continguts de

El + vist

El + comentat