Publicitat
Publicitat

Fabra s'ha reunit aquest dimarts amb Montoro a Madrid per parlar del repartiment dels excedents del FLA

La Generalitat assegura que el president li ha tornat a traslladar al ministre la necessitat de reformar el model de finançament quan "la conjuntura econòmica ho permeta"

El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha mantingut aquest dimarts una reunió de treball amb el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, per abordar, entre altres assumptes, el repartiment del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) addicional del mes de desembre, segons ha informat el govern valencià en un comunicat.

Durant aquest mes, el ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques té previst repartir entre les comunitats autònomes, que s'han acollit a aquest mecanisme, els excedents del FLA de 2014. En aquest sentit, segons la Generalitat, el ministre s'ha compromès al fet que "una part important" d'aquesta quantitat es destine al País Valencià per garantir serveis socials bàsics.

A més, durant la trobada, han tractat temes com l'engegada de mecanismes que "generen liquiditat" i "contribuïsquen a continuar amb la reducció de la despesa financera". En aquest sentit, el cap del Consell ha sol·licitat al ministre que es reduïsca el cost financer dels mecanismes de liquiditat com el FLA i el Pla de pagament a proveïdors, la qual cosa suposaria "un estalvi considerable per a les arques de la Generalitat".

Finalment, el cap del Consell ha agraït que el govern espanyol estiga dotant al País Valencià d'instruments de liquiditat i assumint la càrrega financera per, amb això, "garantir la prestació dels serveis públics fonamentals com la sanitat, l'educació o el benestar social", i li ha recordat "la necessitat de reformar l'actual model de finançament autonòmic que tant perjudica a la Comunitat, quan la conjuntura econòmica ho permeta".

La reunió no ha servit, però, per posar data a la reunió que el ministre Cristóbal Montoro s'hauria compromès el passat mes d'octubre a mantindre amb els empresaris valencians durant el mes de novembre, i que no es va produir.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT