País Valencià 18/09/2013

Juan Cotino, president de les Corts Valencianes: "He ficat la pota moltes vegades, però mai la mà enlloc"

El màxim responsable del Parlament autonòmic s'ha defensat dels rumors que el vinculen amb casos de corrupció i tractes de favor

Efe
2 min
El president de les Corts Valencianes, Juan Cotino.

ValènciaEl president de les Corts Valencianes, Juan Cotino, ha assegurat avui en relació amb els suposats casos de corrupció amb els quals se l'ha vinculat que ha "ficat la pota moltes vegades en temes personals i de gestió, però mai la mà enlloc".

En una entrevista concedida a Ràdio Nacional, el també exdirector general de la Policia s'ha referit tant a les suposades aportacions a la caixa B del PP com als crèdits suposadament irregulars que Bancaixa va concedir a empreses dels seus familiars i que Bankia ha traslladat recentment a la fiscalia.

"De mi han depès en aquesta vida més de 70.000 funcionaris i ningú pot dir que jo hagi demanat cap favor personal o per a la meva família. No pot haver-hi cap directiu de Bankia amb el qual hagi parlat de negocis per a mi o per a ningú", ha afegit.

"Pel fet que un advocat hagi realitzat una pregunta determinada per explicar-li a una agència el que ha volgut i a partir d'aquí hagin sortit titulars en tots els mitjans, un pateix unes barbaritats que no vénen al cas. No he tingut res a veure amb els crèdits de Bankia ni amb les decisions del consell d'administració de Bancaixa", ha assegurat.

Durant l'entrevista, Cotino ha recordat que va vendre les accions d'empreses constructores heretades dels seus avis i el seu pare i ha criticat que per alguns partits d'ideologia marxista només es poden dedicar a la política els funcionaris o titulats universitaris sense trajectòria professional prèvia.

En referència a la seva suposada intervenció com a donant de fons a l'extresorer del PP Luis Bárcenas, el president de les Corts Valencianes ha reiterat que mai va donar diners seus "ni de ningú" a Bárcenas i que tampoc va rebre cap regal de la trama Gürtel.

"Probablement qui va anotar que jo vaig donar diners a Bárcenas sigui el mateix que va anotar que se'm va regalar una caçadora", ha conclòs Cotino.

stats