L'arquebisbe de València convoca una pregària de desgreuge pel cartell d'un petó entre la Moreneta i la Mare de Déu dels Desemparats

Cañizares organitza un rés del rosari i una missa a la catedral com a reacció al cartell de l’organització Endavant del Dia de l’Orgull LGTB

El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha convocat un "acte de desgreuge" a la Mare de Déu dels Desemparats, patrona de la ciutat, pel cartell de l'organització Endavant-OSAN que mostra el dibuix de la Verge valenciana fent un petó a la Mare de Déu de Montserrat. La imatge, que convoca a la manifestació a València pel Dia de l'Orgull LGTB sota el lema 'Contra la sagrada opressió, estima com vulguis', ha estat considerada una "greu profanació" que " fereix profundament els sentiments dels catòlics valencians i de tots els homes i dones de bona voluntat". La convocatòria de la manifestació és una resposta a les recents declaracions de l'arquebisbe sobre " l'imperi gai i les ideologies feministes".

Cañizares ha convocat per al pròxim dijous un rés del rosari i una missa a la catedral de València per manifestar el seu rebuig a la "greu expressió d'intolerància i manca de respecte davant les creences religioses de milers de valencians" i a unir-se a l'acte de desgreuge "per la profanació, injusta i gratuïta de la qual ha estat objecte la figura emblemàtica de la Mare de Déu, Mare nostra, Mare dels pobres, dels Desemparats i exclosos".

L'arquebisbe fa extensiva la crida a la Confraria de la Mare de Déu, als seguidors i devots de la Mare de Déu dels Desemparats, la Universitat Catòlica de València Sant Vicent Màrtir, la Universitat CEU Cardenal Herrera, els col·legis diocesans i d'ensenyament catòlic, associacions de pares d'alumnes, parròquies, moviments i institucions eclesials i, en general " a tots els ciutadans desitjosos d'una convivència en pau, en el respecte a les conviccions de tots".

Condemna de l'atemptat d'Orlando

El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, va condemnar diumenge l' atemptat d'Orlando (EUA) contra un club freqüentat per homosexuals en què s'han registrat 50 morts i més de mig centenar de ferits, i ha expressat el seu "rebuig més absolut".

En declaracions a l'agència AVAN, Cañizares ha manifestat la seva "profunda commoció" pel crim i ha expressat que des que va conèixer els fets resa "per les víctimes i les seves famílies, a les quals m'uneixo en la seva oració i dolor".

A més, ha mostrat la seva confiança que la justícia "s'apliqui amb la màxima severitat davant aquest fet horrible i menyspreable" i que "totes les persones siguin tractades amb el màxim respecte i amb la dignitat que mereixen com a tals".