Mónica Oltra compareix avui al Senat per explicar els comptes de Compromís

Des de la coalició qualifiquen la citació de "revenja" per haver denunciat la corrupció al PP valencià

La coportaveu de Compromís i vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, declara aquest dijous a la comissió d'investigació sobre el finançament dels partits del Senat impulsada pel Partit Popular. Junt amb Oltra també està citada la diputada de Compromís a les Corts Valencianes Mirella Mollà, en un moviment que des de la coalició taronja qualifiquen de "revenja" i atribueixen al fet que totes dues han participat en les denúncies dels presumptes casos de corrupció dels populars al País Valencià.

La sessió d'avui serà la primera que comptarà amb la participació d'un grup de l'oposició, ja que fins a aquest moment a la comissió només hi ha estat present el PP. L'encarregat de trencar aquesta situació serà el portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, que pretén posar en evidència l'estratègia  del PP. Fonts de Compromís han explicat que Mulet aplicarà el seu "to habitual", que sol ser molt reivindicatiu.

Des de Compromís assenyalen que la citació d'Oltra no és "agradable" i la consideren una "pèrdua de temps". Denuncien que la comissió creada per estudiar el finançament dels partits s'ha convertit en un "circ" i defensen que "a ningú li agrada participar en un circ".

La intervenció del PP podria centrar-se en l'informe del Tribunal de Comptes de desembre en el qual l'òrgan de control va desaprovar els comptes de Compromís del 2015.