El govern valencià afirma que la tornada al model plurilingüe del PP no afectarà l'alumnat

Oltra diu que els pares i mares "poden estar tranquils" amb la sentència del TSJPV i que es mantindran les tries en el procés de matriculació "amb totes les conseqüències"

La vicepresidenta i portaveu de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha assegurat aquest divendres que els pares i mares "poden estar tranquils" perquè mantindran el centre que han escollit en el seu procés de matriculació i que ho faran "amb totes les conseqüències de la seva tria", en referència al model lingüístic escollit per l'alumnat entres les sis opcions oferides pel decret de plurilingüisme suspès pel Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJPV).

Oltra ha fet aquestes manifestacions en la conferència de premsa posterior al ple del Consell en ser preguntada sobre com afectarà la reversió al decret educatiu de l'any 2012, dictaminada pel Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJPV) en compliment de la suspensió cautelar del decret de plurilingüisme.

La portaveu de l'executiu ha assegurat que la decisió tan sols afecta un 6% de l'alumnat, els nens i nenes de tres anys (que havien de ser els primers destinataris de l'inici del decret ara paralitzat), i ha reiterat en diverses ocasions que les famílies "poden estar tranquil·les". Tot i aquestes paraules, no ha explicat de quina forma aplicaran la sentència del TSJPV.

El TSJPV obliga la Generalitat Valenciana a tornar al plurilingüisme del Partit Popular

La vicepresidenta de l'executiu valencià ha dit que l'objectiu de l'actual govern és que els nens i nenes dominin les tres llengües en plenitud i ha afegit que això és "irrenunciable" i que pretendre aconseguir-ho sobre la base d'un model fracassat és "una contradicció impossible".

Així mateix, Oltra ha defensat que l'elaboració del decret s'ha fet igual que en altres normes educatives vigents a Madrid o Múrcia i que s'ajusta "al dret i a la necessitat, i a l'objectiu que els alumnes quan acabin l'etapa educativa dominin les tres llengües", i ha afegit que "d'alguna manera o altra ho aconseguirem, perquè nosaltres a qui ens devem és als nens i nenes i als seus pares".

Marzà "compta amb el suport de tot el govern valencià"

La portaveu del Consell ha iniciat la seva intervenció assenyalant que el govern valencià acata les resolucions judicials però que no en comparteix el contingut perquè ens retrotrau a un model lingüístic fracassat, exposant que amb l'anterior model tan sols un 6% dels alumnes domina l'anglès en finalitzar l'etapa obligatòria i un 34% el valencià.

La vicepresidenta ha confirmat que el conseller d'Educació, Vicent Marzà, compta amb el suport del govern valencià i ha indicat que l'Advocacia de la Generalitat Valenciana treballa en la interposició d'un recurs judicial contra les decisions del TSJPV.