Processen l'exconseller valencià de Solidaritat per irregularitats en la construcció d'un hospital a Haití

La jutge ha trobat indicis de prevaricació, suborn, associació il·lícita, malversació, encobriment, frau, blanqueig i falsedat documental

La jutge d'instrucció Nieves Molina ha conclòs la investigació sobre les presumptes irregularitats en la concessió de les subvencions de la conselleria valenciana de Solidaritat per a la construcció d'un hospital a Haití durant el govern del Partit Popular entre els anys 2009 i 2011.

La investigació, que forma part de l'anomenat cas Cooperació, ha finalitzat amb el processament de l'exconseller Rafael Blasco ( actualment en presó per aquest mateix cas) i 20 persones més en detectar irregularitats tant en les subvencions com en la construcció de l'hospital.

Entre els acusats es troben la cúpula de la conselleria: el que va ser cap d'àrea de Solidaritat, Marc Llinares; l'exsecretària general, Tina Sanjuán; l'exdirector general, José María Felip, l'empresari César Augusto Tauroni i el seu germà Arturo Tauroni, a més d'una funcionària de la Generalitat. A aquests cal sumar-hi treballadors de les empreses de Tauroni, persones vinculades a les mercantils que van emetre factures falses i responsables d'avaluar i puntuar els projectes solidaris que concorrien a les convocatòries per a l'obtenció de subvencions.

La jutge que instrueix el cas ha trobat indicis suficients per acusar els investigats de prevaricació, suborn, associació il·lícita, malversació, encobriment, frau en subvencions, blanqueig i falsedat documental.