El cunyat de Rita Barberá: "Si m'assabento que la meva dona ha donat 1.000 euros al PP, la cuso a bufetades"

L'advocat José María Corbín, marit de la germana de l'exalcaldessa, defensa la innocència de la seva dona en el cas que investiga el blanqueig al PP de València

L'advocat José María Corbín, marit de la germana de Rita Barberá –que va ser cap del gabinet de l'alcaldia de València–, ha manifestat avui que l'exalcaldessa ha dit que no sap de què l'acusen per la seva presumpta participació en el suposat blanqueig de comissions del PP de València que ha acabat amb la imputació de gairebé tot el grup municipal, i que el dia que li acusin, contestarà.

Corbín, que en el cas Imelsa exerceix, a més, la defensa de l'exsecretària del PP de València Mari Carmen García Fuster, ha fet aquestes declaracions a les portes de la Ciutat de la Justícia de València, després d'intervenir en un judici per una compravenda d'accions.

L'advocat ha negat qualsevol implicació de la seva esposa, Asunción Barberá, en la presumpta trama de blanqueig de capitals en el grup municipal del PP. I ha afegit: "Permeteu-me la llicència, si jo m'assabento que la meva dona ha donat 1.000 euros la cuso a bufetades. Ni ha donat ni els hi ha demanat ningú perquè la meva dona no és del PP, és funcionària de carrera. Això ja em dol una mica més perquè és la meva dona, no té vinculació amb el PP, respectem els funcionaris, ella no en sabia res, per Déu".

La seva presència als jutjats ha despertat l'atenció dels periodistes, atès que avui estaven citats a declarar tres edils i set assessors del grup municipal del PP investigats per blanqueig.

Preguntat per una informació publicada recentment al diari 'El Mundo' que relaciona la seva dona, Asunción Barberá, amb la suposada trama de blanqueig, Corbín s'ha preguntat "d'on ha sortit". " Totón Barberá és la meva dona, no té res a veure amb el PP, no sé si votava aquest partit, va ser cap de gabinet d'alcaldia, no està afiliada, i tot el que ha fet el PP per bé o per mal no té a veure amb el gabinet d'alcaldia".

En referència a l'exalcaldessa de València Rita Barberá, Corbín ha assegurat que no és el seu client " perquè no està imputada ni investigada", i ha assenyalat que si això passa "potser busquem un advocat de més categoria o potser me'n faig càrrec jo, ja ho veurem, segons el que em pagui, perquè jo gratis no treballo".

En aquest sentit, ha recordat que en cas de ser imputada, la causa haurà de ser derivada a "un altre fòrum", en al·lusió al Tribunal Suprem per la condició de senadora de Barberá –que  ha estat blindada pel PP en nomenar-la membre de la diputació permanent–, i ha retret a la premsa: "Parleu d'aforament com si alguna persona fos impune i immune, quan l'aforat és tan susceptible d'intervenció de la justícia com qualsevol altre, però en un altre tribunal. En aquest país solament hi ha un immune, el rei, la resta responen davant la justícia en un lloc o un altre".

Corbín ha explicat que manté una relació familiar amb l'alcaldessa, que "no solament es veuen la nit de Nadal", mentre que sobre la seva clienta en aquest cas, l'exsecretària del grup municipal del PP, ha afirmat: "A ningú li agrada que li posin les manilles i dormir en el calabós, però jo com a lletrat no estic preocupat. És un procediment secret, quan s'aixequi es veuran les coses, el mateix s'arxiva o el mateix és una causa tremenda i s'imputa algun periodista".

Més continguts de

El + vist

El + comentat