País Valencià 10/12/2012

L'arquitecte valencià Santiago Calatrava trasllada la seva societat mercantil de Madrid a Suïssa

L'autor de conjunts arquitectònics com la Ciutat de les Arts i les Ciències ja facturava els seus treballs a través de la seva empresa suïssa, Santiago Calatrava LLC

Efe
1 min

ValènciaL'arquitecte valencià Santiago Calatrava ha fet efectiu el trasllat a Suïssa, on ja radica el seu estudi d'arquitectura, de la seu de la seva societat mercantil "Calatrava & Family Investments", fins ara situada a Madrid.

Segons publica avui el Butlletí Oficial del Registre Mercantil, la societat unipersonal de l'arquitecte ha quedat oficialment inscrita, amb data del 23 de novembre, en el registre mercantil del cantó de Zuric sota la denominació "Calatrava & Family Investments GmbH", amb domicili social a la capital suïssa. La resolució està signada per l'administradora solidària de la societat, Robertina María Marta Calatrava.

El valencià és responsable d'alguns dels projectes arquitectònics més turístics de l'estat espanyol, com la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, i els seus ponts, museus i òperes estan disseminades per diversos indrets del món.

Tot i haver traslladat ara la seva societat a Zuric, Calatrava ja tenia una empresa a Suïssa –Santiago Calatrava LLC– a través de la qual facturava els seus treballs. És el cas, per exemple, de la Ciutat de les Arts i les Ciències, la qual va reportar a l'arquitecte un benefici de gairebé 100 milions d'euros.

Segons va denunciar Esquerra Unida del País Valencià fa uns mesos, l'arquitecte no en va "facturar l'IVA ni va pagar impostos" a Espanya atès que l'empresa estava domiciliada a Suïssa.

stats