País Valencià 17/09/2021

Les abraçades tornen a les residències del País Valencià

Serà necessària la vacunació completa, l'ús de mascareta i mesures higièniques generals, així com que el municipi estigui en nivell d'alerta 1

Ara
2 min
Cinc drets vulnerats a les residències d’avis

ValènciaLes residències de gent gran del País Valencià recuperen des d'aquest divendres el contacte entre residents i familiars que vagin a visitar-los, després que la conselleria d'Igualtat hagi eliminat l'obligació de guardar la distància física, però amb algunes condicions, com ara que uns i altres estiguin vacunats i el municipi del centre estigui en situació de nova normalitat.

La patronal de residències Aerte ha destacat que, després de divuit mesos, "les abraçades tornen a les residències", gràcies a la publicació al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana d'una nova resolució que regula el pla d'actuació en les residències i centres de dia enfront del coronavirus.

La resolució s'adopta després de valorar l'actual situació de la pandèmia i tenint en compte la necessitat d'actualitzar les mesures vigents a les residències, per la qual cosa es flexibilitzen alguns criteris amb la finalitat de tendir a una normalització de la vida quotidiana dels residents.

El text que entra en vigor aquest divendres introdueix una nova categorització dels centres, de manera que es considerarà un centre residencial amb alta cobertura quan més del 80% dels residents i treballadors hagin rebut la pauta de vacunació completa, mentre que per sota d'aquest percentatge serà un centre amb baixa cobertura de vacunació.

Pel que respecta a les visites, s'elimina la necessitat de mantenir la distància de seguretat, sent només necessari l'ús de mascaretes i l'observació de mesures higièniques generals, quan el centre estigui en un municipi en situació de nova normalitat o nivell d'alerta 1, residents i visitants tinguin la pauta de vacunació completa i la trobada es produeixi en un espai obert on estigui garantida la ventilació.

Segueix sense haver-hi límit de familiars en les visites al centre quan el municipi estigui en situació de nova normalitat, nivell 1 i 2, encara que es manté l'obligació de demanar hora i que les trobades es mantinguin preferiblement en espais oberts.

Els centres en nivell d'alerta 3 amb una vacunació alta o completa podran mantenir les visites de manera escalonada al llarg del dia d'un familiar, un tutor o fins a tres persones convivents, que podran entrar juntes, sempre amb cita prèvia i durant no més d'una hora. Els centres amb vacunació incompleta permetran la visita d'una única persona.

Els centres amb una vacunació completa i els d'alta cobertura de vacunació hauran de reservar un 5% de places per garantir aïllaments i d'aquesta manera prevenir brots, mentre que en els centres amb baixa cobertura de vacunació aquest percentatge serà del 10%. Com fins ara, es mantenen els grups bombolla per permetre un millor control i rastreig en cas de brot.

stats