País Valencià 04/11/2019

12.000 persones acudeixen a la Plaça del Llibre de València i Castelló

La poesia completa de Marc Granell i l'última novel·la de Martí Domínguez, entre els més venuts

Ara
2 min
Un dels aparadors de la 7a edició de la Plaça del Llibre de València

València10.000 persones en el cas de la 7a edició de la Plaça de Llibre de València i 2.000 en el de la 1a edició de la Plaça del Llibre de Castelló de la Plana. Aquesta és l'assistència a les dues trobades de la literatura en valencià celebrades durant els últims dies que, juntament a la 4a edició de la Plaça d’Alacant prevista per als primers mesos del 2020, pretenen esdevenir el principal aparador de la producció editorial en català al País Valencià.

Amb una recaptació de més de 40.000 euros, entre els títols més venuts hi destaquen memòries com Les petjades del temps de Rosa Serrano, o la Poesia completa de Marc Granell i Jaume Pérez-Montaner, editades per la Institució Alfons el Magnànim. Pel que fa a la novel·la, segons l'organització ha triomfat la ficció històrica amb El mas de les ànimes de Vicent Josep Escartí i L’esperit del temps de Martí Domínguez. El gènere negre també ha reclamat el seu espai amb la policíaca Em diuen Fletxa de Joan Carles Ventura.

Pel que fa a la literatura infantil, dos títols s'han imposat com els més demandats: Empar, la becadeta i el ‘patiarcat’ de Fani Grande amb il·lustracions de Ramon Pla i El gegant de merengue de M. Carmen Sáez Lorente amb il·lustracions de Toni Cabo. Finalment, en literatura juvenil, entre els llibres més venuts trobem les novel·les Fotògrafa de núvols d’Anna Rubio i Fandos i El Senyal de Marta Meneu-Borja.

També en l'àmbit comercial, l'edició d’enguany ha acollit el Literary Market 19, un encontre internacional de compravenda de drets organitzat per l’Associació d’Editors del País Valencià. De la mateixa forma, també ha tingut lloc la jornada #Connectem, una reunió per a professionals de la gestió de la informació organitzada pel Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV).

"Espai extraordinari"

Jesús Figuerola, president de la Fundació Full, ha comentat sobre la Plaça del Llibre: "S’ha convertit en un espai extraordinari per donar a conèixer la vitalitat de les nostres editorials, el treball dels nostres autors i la diversitat de la nostra creació literària". "Hem demostrat que quan treballes en xarxa i ofereixes propostes de qualitat, i la nostra literatura és d’una qualitat immensa, el públic respon", ha afegit.

Homenatge a Pérez-Montaner, Rosa Serrano i la Societat Coral El Micalet

Uns dels moments més emotius de les trobades han estat els reconeixements a l'escriptor Jaume Pérez-Montaner, guardonat amb el Premi d’Honor 2019 a la trajectòria literària; a l’editora i escriptora Rosa Serrano, Premi a la trajectòria vital; i a la Societat Coral El Micalet, Premi a la difusió de la cultura valenciana.

stats