País Valencià 14/05/2022

Adeu dels consellers valencians Ana Barceló, Vicent Soler i Carolina Pascual

El relleu dels tres dirigents socialistes se suma al del polític de Compromís Vicent Marzà

Ara
2 min
El ple del Consell de la Generalitat Valenciana

ValènciaS'han complert totes les travesses i les conselleres de Sanitat Universal i Salut Pública i Universitats i Ciència, Ana Barceló i Carolina Pascual, i el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, deixaran el govern valencià aquest cap de setmana per decisió del president, Ximo Puig, que pretén donar un nou impuls a l'executiu tal com han confirmat a l'agència Europa Press fonts del Consell.

En el cas de Barceló, la dirigent de Saix deixa el govern per assumir la tasca de portaveu del PSPV a les Corts Valencianes, càrrec que va abandonar la setmana passada el fins ara síndic Manolo Mata per exercir la defensa de l'empresari Jaime María Febrer, presumpte cap de la trama corrupta que va afectar l'Ajuntament de València durant els anys de govern de Rita Barberá

L'adeu dels tres consellers socialistes se suma al del dirigent de Compromís i cap del departament d'Educació, Cultura i Esports, Vicent Marzà, que va anunciar la renúncia dimecres. La substituta de Marzà serà l'encara secretària autonòmica de Cultura i Esports, Raquel Tamarit.

Pel que fa a la resta de relleus, tot apunta que podria assumir una de les tres carteres Rebeca Torró, secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum fins divendres, i que ha estat destituïda en el que sembla un pas previ a la designació com a consellera. Una altra candidata és l'exdirectora general d'Universitats Josefina Bueno que podria substituir Carolina Pascual.

Respecte al departament d'Hisenda, tot fa preveure que sigui assumit pel conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, que es convertiria en l'home fort de Puig a l'executiu. Una posició que no és nova, atès que España va ser el cap de gabinet del president la legislatura passada.

stats