País Valencià 13/06/2022

Adif invertirà 150 milions d'euros per incrementar la velocitat i les freqüències de la línia Xàtiva-Alcoi

Els ajuntaments de les dues ciutats han valorat les futures obres d'actuació "històrica"

Ara
1 min
Obres de manteniment en una imatge d'arxiu.

ValènciaL'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha anunciat una inversió de 150 milions d'euros per millorar la línia ferroviària Xàtiva-Alcoi amb l'objectiu d'incrementar la fiabilitat de la infraestructura i, amb això, reduir els temps de viatge. S'atendrà així una reivindicació històrica de les comarques centrals del País Valencià, els veïns de les quals fa anys que denuncien l'abandonament de la línia amb trajectes molt lents i molt poca freqüència de trens.

L'actuació suposarà la renovació integral dels 63 quilòmetres del traçat i la millora de la seguretat de tota la línia. En concret, el que es durà a terme és la renovació de tot el material de via (travesses, el carril i balast), obres de millores en els terraplens, talussos i passos a nivell i l'adaptació de túnels i passos superiors.

Des d'Adif han destacat que la redacció dels projectes està molt avançada, fet que podria propiciar que les obres es puguin licitar l'any vinent. Un cop s'iniciïn es prolongarien durant prop d'any i mig. Les actuacions les dirigirà el ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i estan cofinançades per la Unió Europea.

"Inversió històrica"

Els ajuntaments de Xàtiva i Alcoi, encapçalats pels socialistes Toni Francés i Roger Cerdà, han emès un comunicat en què han afirmat que es tracta d'"una inversió històrica, la més gran des de la construcció de la línia fèrria", que hauria de permetre "eliminar les restriccions de velocitat d'alguns trams i millorar tant la duració del trajecte com les freqüències".

stats