País Valencià 20/09/2013

La Generalitat Valenciana preveu adjudicar la gestió de l'aeroport de Castelló el gener del 2014

El govern valencià ha d'acabar el plec de condicions i després treure a concurs la licitació. No hi ha cap previsió sobre l'obertura de l'aeroport

Acn
2 min

ValènciaEl vicepresident i portaveu del govern valencià, José Ciscar, ha assenyalat aquest divendres que l'executiu està ultimant el plec de condicions per a la licitació de la gestió de l'aeroport de Castelló, inaugurat el 2011, que no ha acollit cap vol comercial.

José Ciscar, que també exerceix de president de la societat pública Aerocas, ha assenyalat durant la roda de premsa posterior al ple del Consell que es preveu que se n'adjudiqui la gestió el gener del 2014. El vicepresident valencià ha afegit que la licitació es farà per un període de 10 anys i que la Generalitat Valenciana pagarà una mitjana d'entre 2,5 i 2,7 milions d'euros a l'any.

El portaveu del govern ha explicat que l'import total per a la licitació per un període de 10 anys serà d'uns 12 milions d'euros. Ciscar ha reconegut que ha existit interès per part d'alguns inversors per a la compra de l'aeroport de Castelló, però que cap d'aquests no ha acreditat una solvència econòmica com per iniciar les negociacions.

En el cas de la gestió, el vicepresident ha dit que ja existeixen grups interessats, però ha assenyalat que cal esperar qu s'aprovi el plec de condicions. Una vegada que el plec estigui aprovat pel ple del Consell, s'haurà de ratificar al consell d'administració d'Aerocas per iniciar una licitació que José Ciscar espera que estigui enllestida a principis del 2014.

L'adjudicatària haurà de sol·licitar la darrera fase de certificacions perquè l'aeroport de Castelló estigui en funcionament, segons estipula la llei. Com que l'última fase per obtenir tots els permisos aeroportuaris correspon a l'empresa gestora, el govern valencià no vol fer cap previsió sobre quan podran aterrar a l'aeròdrom castellonenc vols comercials.

En relació amb la sentència que determina que finalment la Generalitat Valenciana ha de pagar els 120 milions per la construcció de l'aeroport, José Ciscar ha remarcat que el pagament serà de 76 milions, atès que 44 ja estan satisfets a través d'un préstec participatiu que Aerocas va fer a la concessionària el 2003. El vicepresident ha avançat que el govern valencià estudia que aquests 76 milions es puguin incloure i pagar amb el pròxim pla de pagament a proveïdors.

stats