País Valencià 11/12/2012

Esquerra Unida denuncia l'escassa utilitat de l'Àgora construïda a València per Santiago Calatrava

El portaveu adjunt, Ignacio Blanco, explica que, tot i els 100 milions d'euros que ha costat, l'edifici només s'ha fet servir 16 vegades des del 2009

Ara
1 min

ValènciaEl diputat i portaveu adjunt d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), Ignacio Blanco, ha denunciat "la ruïna que ha suposat per a les arques públiques" els projectes arquitectònics del valencià Santiago Calatrava. L'endemà de saber que l'arquitecte ha traslladat la seu de la seva societat mercantil a Suïssa, la formació d'esquerres ha recordat l'escassa utilitat d'aquest edifici afegit amb posterioritat al projecte inicial de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Blanco ha explicat que, tot i que l'Àgora no està acabat, l'edifici "ja ha costat més de 100 milions d'euros, i dobla el seu pressupost inicial". Un cost elevat per al diputat d'esquerres, tenint en compte que la utilització de l'edifici de Calatrava "és mínima". Segons la documentació aportada per l'extinta conselleria de Turisme, Cultura i Esports, l'Àgora s'ha utilitzat per a 16 esdeveniments des del 2009; és a dir, "cinc per any i 70 dies dels últims 1.200", ha destacat Blanco.

"I tot això, sense saber quin és el resultat de l'explotació econòmica, perquè el govern valencià es nega a donar informació sobre les tarifes de lloguer i sobre quines han estat les condicions en cadascun d'aquests esdeveniments", ha denunciat Blanco.

La resposta de la conselleria de Turisme a les preguntes formulades pel diputat d'EUPV sobre l'ús de l'Àgora explica que resulta "complicat" quantificar les quantitats obtingudes pel lloguer de l'edifici, "ja que s'han produït a través d'aportacions directes, convenis de col·laboració o contraprestacions publicitàries, segons els casos".

stats