País Valencià

Àgueda Micó: "L'executiva de Compromís donarà suport incondicional i absolut a Mónica Oltra"

Ximo Puig reclama que la decisió sobre el futur de la número dos del govern valencià es prengui “aquesta setmana”

Ara
1 min
Els principals dirigents de Compromís junt a la vicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra, el passat dissabte.

ValènciaLa coportaveu de Compromís Àgueda Micó ha avançat aquest matí en una entrevista a Plaza Radio que l'executiva de la coalició que se celebrarà aquest dimarts "donarà suport incondicional i absolut a Mónica Oltra", després que la també vicepresidenta hagi descartat dimitir per la seva imputació en el cas que investiga l'actuació de la conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives en l'abús a una menor tutelada per part de l'exmarit d'Oltra Luis Eduardo Martínez. 

Tot i que la trobada de la direcció de Compromís va ser convocada abans de fer-se pública la imputació d'Oltra, sí que s'hi abordaran les conseqüències de la situació processal de la líder de la coalició, que no acudirà a l'executiva perquè els seus companys puguin analitzar amb més llibertat els efectes polítics de la seva imputació judicial.

La reunió de Compromís es produeix l'endemà que el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, qualifiqués la decisió sobre el futur polític d'Oltra de "reflexió coral" i "no personal" en la qual cal prioritzar l'objectiu de "no fallar a la societat valenciana". Sobre la urgència de la presa d'una decisió, Puig va dir que ha d'arribar “més prompte que tard". "Aquesta setmana tenim molt de temps per anar concretant", va concloure.

stats