País Valencià 20/04/2016

Àgueda Micó suma l'experiència d'Enric Nomdedéu i la joventut d'Íngrid Lafita a la seva candidatura per liderar el Bloc

L'aspirant a convertir-se en la primera secretària general de la formació nacionalista ha presentat el seu projecte a Castelló de la Plana

Salva Almenar
2 min
Àgueda Micó (centre), amb Enric Nomdedéu i Vicent Marzà al seu costat, ha estat acompanyada per Íngrid Lafita, Quique Castelló, Ali Brancal i Susanna Nicolau.

ValènciaL'actual secretària d'Organització del Bloc Nacionalista Valencià, Àgueda Micó, ha presentat aquest dimecres a Castelló de la Plana el seu projecte polític amb el qual aspira a convertir-se en la primera secretària general del partit. La candidata a succeir Enric Morera a partir del pròxim congrés previst per als dies 21 i 22 de maig –si abans no es convoquen eleccions generals– ha presentat en roda de premsa les bases de la seva candidatura 'Un país per construir', que competirà amb el projecte 'Fent Bloc millorem Compromís' que lidera l'altre aspirant a la secretaria general del Bloc, Rafa Carbonell.

Micó ha estat acompanyada de diversos representants castellonencs del partit com és el cas del conseller d'Educació, Vicent Marzà; el secretari general de Joves-PV, Quique Castelló; l'alcaldessa d'Almassora, Susanna Nicolau; o la portaveu adjunta de Compromís a l'Ajuntament de Castelló, Ali Brancal. També estava prevista la presència de la diputada al Congrés, Marta Sorlí, que ha excusat la seva absència per qüestions d'agenda.

Àgueda Micó, com ja va fer en la seva presentació a València, ha assenyalat que la seva és una "candidatura plural i oberta feta des del diàleg, sense exclusions i amb la participació i aportacions de tots, tant bases com càrrecs públics". Així, ha destacat la procedència de diverses corrents i sectors del partit del membres de la seva candidatura, que ha aconseguit aplegar al voltant d'un mateix projecte persones de "sensibilitats diferents".

En aquest sentit, la candidata i actual número dos del partit ha aprofitat per presentar les persones de les comarques del nord que formaran part de la seva executiva si guanya el congrés. El nom més destacat és el del vicealcalde de Castelló de la Plana, Enric Nomdedéu, qui ja havia dit obertament que donaria suport a Àgueda Micó en el conclave que se celebrarà el pròxim mes.

Nomdedéu és un històric militant del Bloc del qual Micó ha destacat que aporta a la seva candidatura els valors de "l'experiència d'una la llarga trajectòria de militància valencianista i d'una gestió municipal exitosa".

L'altre fitxatge d'Àgueda Micó per a la seva candidatura és el de la jove Íngrid Lafita, militant del Bloc des de l'any 2011 primer al col·lectiu de Torreblanca –la seva ciutat natal–, després al de València –ciutat on va estudiar– i ara al de Castelló de la Plana, on desenvolupa el càrrec de secretària de Comunicació.

Periodista de professió, forma part des del passat 9 d'abril de la nova coordinadora de Joves del País Valencià-Compromís com a responsable de l'àrea de Comunicació. De Lafita, la pròpia Àgueda Micó ha destacat que representa "la joventut, el feminisme, el dinamisme i la renovació" que cal per al Bloc.

Aquestes dues persones se sumen a l'equip que Àgueda Micó ja ha anat presentant i que té com a principal cara la de l'actual líder del partit Enric Morera, que es convertirà en president del Bloc si la candidata de l'Olleria guanya el congrés. Altres noms que integren l'equip d'aquesta candidatura són Josep Miquel Moya, Amparo Piquer, Mariai Talens i Xavi Hervás.

stats