PLANTADA DE MAS-COLELL
País Valencià 01/08/2012

Alberto Fabra renya Catalunya: "No hi pot haver unes comunitats que sí que compleixin i altres que no"

El president valencià assegura que assolirà l'objectiu de dèficit de l'1,5%, tot i que manté la reivindicació d'un millor finançament

Efe
1 min
El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, va clausurar ahir el congrés provincial del PP  de València, que va reescollir Alfonso Rus com a president provincial.

BarcelonaAixí ho ha declarat als periodistes, després de visitar el centre d'idiomes de la Universitat de València, on Fabra ha destacat que "l'únic que demana el govern espanyol és que la Generalitat mantingui els seus compromisos respecte al dèficit i que els dugui a terme sense la necessitat de realitzar més ajustos". A més, Fabra ha insistit en la necessitat de "gastar menys", ja que ha explicat que en els últims anys el dèficit s'ha "desbordat" perquè les administracions han gastat més del que han ingressat, cosa que ha generat "moltes alarmes" a la resta de països. En paraules de Fabra, "cal guanyar-se la confiança dels mercats exteriors, per la qual cosa cal mostrar una imatge conjunta de compromís que garanteixi credibilitat d'Espanya davant la resta de països".

"Jo sé que és difícil ajustar fins a l'1,5% del dèficit, però nosaltres hem reclamat durant molt de temps un major finançament i el seguim reclamant, però a hores d'ara hem de centrar-nos en aquest 1,5%", ha asseverat.

stats