País Valencià 11/06/2013

Fabra desmenteix Hisenda i diu que Montoro és conscient que el País Valencià necessita un millor finançament

El president valencià assegura que el ministeri d'Hisenda li ha dit per telèfon que és "conscient" que els valencians necessiten un nou sistema de finançament

Ara
1 min

ValènciaEl president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha afirmat aquest dimarts que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, és "conscient" de la situació financera del País Valencià i ha destacat que el ministre "comparteix" la necessitat que té l'autonomia de rebre un "finançament més just".

Fabra ha fet aquestes declaracions a Madrid en ser preguntat sobre el fet que el ministeri d'Hisenda, en una resposta parlamentària, hagués assegurat que el País Valencià ja té un finançament igual a "la mitjana de renda per habitant" i que no hi havia cap informe que avalés el dèficit de finançament que denuncia el president valencià.

Segons les paraules de Fabra, el mateix president valencià ha telefonat al ministre Montoro després de conèixer aquesta informació i durant la conversa, el titular d'Hisenda li hauria traslladat a Fabra, segons sempre el testimoni del president valencià, que el seu ministeri "és conscient que fa falta un nou finançament i que estem mal finançats", ha subratllat.

El president Fabra ha reiterat que el ministeri és "conscient de la realitat" i "no només ara, sinó des de fa temps", perquè se'ls ha traslladat com és la situació del País Valencià. A més, ha apuntat que Hisenda és conscient també que el problema no és que l'Administració valenciana no gasti "bé", sinó que té un "problema de finançament".

stats