País Valencià 23/07/2013

L'alcalde popular de Callosa de Segura diu que els catalans són uns "merdes" per xiular l'himne espanyol

Francisco Javier Pérez Trigueros va expressar-se en aquests termes després de veure la retransmissió de la inauguració del Mundial de natació a Barcelona

Acn
2 min

ValènciaL'alcalde del Partit Popular de Callosa de Segura (Baix Segura), Francisco Javier Pérez Trigueros, va qualificar divendres al Facebook de "merdes" els catalans i va demanar "que els donin la independència i ens deixin tranquils" amb "un mur de 10 metres per no veure'ls mai més".

Pérez Trigueros va reaccionar igual que l'exdirector adjunt de Marca Espanya, Juan Carlos Gafo, i va insultar els catalans moments després de veure la retransmissió de la inauguració del Mundial de natació que se celebra a Barcelona. L'alcalde de Callosa de Segura va indignar-se i "passar vergonya" perquè els assistents van xiular l'himne espanyol i va carregar durament contra els catalans.

Francisco Javier Pérez Trigueros va afegir que als parlaments no hi havia intervingut cap representant de l'Estat, del govern espanyol ni de la Corona, "han parlat l'alcalde de Barcelona i el president de Catalunya, Arturo Mas [sic], donant la benvinguda a aquest país, Catalunya, i a la seva capital, Barcelona".

El regidor va reiterar que sentia vergonya perquè "això només pot passar a Espanya", i va concloure amb la sentència polèmica: "Que els donin la punyetera independència a aquests merdes i que ens deixin tranquils! (però que es construeixi un mur de 10 metres per no veure'ls més)".

Després de l'enrenou, l'alcalde de la localitat del Baix Segura ha retirat el comentari de Facebook i ha demanat disculpes als catalans que lluiten perquè "Catalunya sigui part integrant d'aquesta gran nació que és Espanya". En el comunicat assegura que no es penedeix del que va escriure perquè "no s'ha de ser gaire intel·ligent per entendre a quins catalans s'adreça el meu comentari".

L'alcalde explica que els insults van contra els que xiulen l'himne espanyol, els que cremen banderes espanyoles "o aprofiten qualsevol ocasió per menystenir els símbols i institucions espanyoles i, també, aquells que envoltats d'una bandera independentista són capaços d'encerclar, insultar i acovardir al Camp Nou una família com la meva –amb nens petits i seguidors dels FC Barcelona fins a la medul·la– per lluir una petita bandera espanyola".

El batlle popular assenyala que no es mostra sorprès per la gran repercussió del seu comentari, malgrat ser l'alcalde d'una població de 18.000 habitants, "sóc del PP i això, tractant-se del que es tracta, ven molt".

El PSPV-PSOE de Callosa de Segura ha demanat la dimissió de l'alcalde arran d'aquests polèmics comentaris. Per la seva part, el secretari comarcal socialista, Manuel Pineda, ha demanat la dimissió i ha remarcat que "s'ha tornat a veure el vessant poc democràtic de Pérez, que recorda altres etapes de la història d'Espanya".

stats