PAÍS VALENCIÀ
País Valencià 15/11/2012

L'alcalde del PP d'Algemesí cedeix a la pressió veïnal i no canviarà el nom a l'avinguda del País Valencià

La mobilització dels veïns de l'avinguda, que el PP volia que es digués "de la Comunitat Valenciana", ha forçat la marxa enrere del batlle popular del municipi

Ara
1 min
Els veïns d'Algemesí van expressar en una votació davant el govern municipal el seu suport a mantenir el nom històric a l'avinguda del País Valencià

AlgemesíEl PP ha topat a Algemesí (País Valencià) amb un mur popular que ha aconseguit aturar les intencions polítiques del PP, que intenta eliminar dels carrers del territori qualsevol referència al País Valencià. L'alcalde del municipi, Vicent Ramon García, s'ha acabat rendint a la pressió popular i ha fet marxa enrere en les intencions de canviar el nom "avinguda del País Valencià" pel d'"avinguda de la Comunitat Valenciana". Després de setmanes de protestes veïnals, l'alcalde ha acabat enviant una carta als veïns de l'avinguda del País Valencià demanant-los disculpes i anunciant-los que no canviarà el nom.

"Vull informar-lo que després de tots els esdeveniments ocorreguts sobre el canvi de nom del seu carrer, i després d'haver escoltat i visitat ahir, personalment, diverses famílies de l'esmentada avinguda, he decidit no efectuar cap canvi" en el nom, anuncia l'alcalde en la carta que ha enviat als veïns, en què afegeix: "Sóc persona de carrer i humil, i entenc la seva situació. Per això vull aprofitar l'ocasió per demanar-li disculpes per les possibles molèsties que li haguem pogut ocasionar des de l'equip de govern".

L'"enveja" dels altres

En la carta, l'alcalde del PP aprofita per presumir de gestió del seu govern municipal, que "ha fet possible que estem en millor situació i siguem l'enveja de moltes altres ciutats, de la nostra comunitat i d'Espanya". En un comunicat, l'agrupació municipal de 'Més Algemesí', un dels catalitzadors de la protesta, ja va celebrar la setmana passada en un comunicat "l'alt grau de maduresa i conscienciació democràtica" del veïnat que ha defensat la denominació històrica per a l'avinguda del País Valencià.

stats