País Valencià 12/07/2018

Anticorrupció demana la reobertura del cas Gürtel per investigar l'actuació de Francisco Camps

Es basa en la confessió de Ricardo Costa en el judici sobre el finançament il·legal del PP valencià

Europa Press
2 min
L'expresident de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, a la seva arribada al jutjat

ValènciaLa Fiscalia Anticorrupció ha demanat a l'Audiència Nacional la reobertura de la peça relativa a les contractacions del Consell amb les empreses de la trama Gürtel, després que els principals acusats de la branca valenciana declaressin que va existir un finançament irregular del Partit Popular valencià i en responsabilitzessin l'expresident Francisco Camps qui podria ser acusat per malversació de cabals públics i prevaricació.

Tal com ha avançat la Cadena SER, la petició, que es registrarà aquest matí, es formula d'acord amb la versió de l'ex secretari general del PP valencià Ricardo Costa (condemnat a quatre anys per aquests fets), que durant el judici pel finançament il·legal dels populars va assegurar que va ser Camps qui va decidir contractar l'empresa de Francisco Correa per organitzar actes de campanya de les eleccions autonòmiques i municipals del 2007 i les estatals de l'any següent.

L'Audiència Nacional va condemnar per aquests fets Correa (cinc anys i tres mesos de presó), l'empresari Álvaro Pérez (sis anys i nou mesos), Pablo Crespo (cinc anys de presó) i altres implicats en aquesta peça de la trama com ara els nou empresaris que van reconèixer que havien pagat de manera irregular part de les factures dels actes electorals.

La sentència no va emetre cap pronunciament sobre les possibles responsabilitats de Camps en el finançament irregular del PP valencià, però sí que va atorgar credibilitat a les confessions de Costa, que també va assenyalar l'exvicepresident de la Generalitat Valenciana Víctor Campos com a responsable del procediment de cobrament.

Durant el judici, es va assenyalar Camps com a principal responsable de la trama, però no va ser encausat per la prescripció dels delictes electorals i de falsedat documental investigats en aquest procediment. La Fiscalia Anticorrupció considera ara, que l'excap del Consell pot ser investigat per delictes de prevaricació i malversació que no prescriuran fins l'any 2022.

stats