País Valencià 22/11/2012

Bancaixa es dissoldrà el dia 27 per convertir-se en una fundació dedicada principalment a l'obra social

La llei de reestructuració i resolució d'entitats de crèdit obliga les caixes a transformar-se en fundacions de caràcter especial

Acn
1 min
Seu social de Bancaixa a la ciutat de València. / SOLER / ACN

ValènciaBancaixa deixarà de ser una entitat de crèdit i passarà a ser una fundació de caràcter especial el proper dimarts dia 27. Així ho ha comunicat el president de l'entitat, José María Mas Millet, en una reunió extraordinària del consell d'administració celebrada avui a València en què ha informat també dels efectes de la llei de reestructuració i resolució d'entitats de crèdit, que va entrar en vigor el passat 15 de novembre.

Aquesta normativa limita a 5 mesos el termini màxim per a la transformació de les caixes en fundacions de caràcter especial. Així, el 27 de novembre Bancaixa quedarà transformada de en fundació de caràcter especial, causant baixa en el registre d'entitats de crèdit del Banc d'Espanya i de l'Institut Valencià de Finances (IVF) i amb la consegüent dissolució dels seus òrgans de govern.

La llei vincula el termini al moment en què les entitats van perdre la seva participació en els bancs als quals van transferir el seu negoci financer, circumstància que en el cas de Bancaixa es va produir el passat 27 de juny en convertir-se el FROB en accionista únic del Banco Financiero de Ahorros (BFA), de manera que el termini per a la transformació automàtica venç el pròxim dimarts 27 de novembre.

D'altra banda, i segons que ha informat l'entitat, la comissió permanent i el patronat de la Fundació Bancaixa, ha acordat una modificació d'estatuts amb l'objectiu de facilitar el futur procés d'integració de la institució en la fundació de caràcter especial que tindrà com a principal objectiu continuar amb la tasca de l'Obra Social de Bancaixa.

stats