País Valencià 24/04/2018

El Bloc Nacionalista Valencià no detecta irregularitats però sí que admet "mala praxi comptable"

La formació no ha localitzat les factures de diversos serveis valorats en 120.000 euros

Efe / Ara
1 min
Reunió de la direcció del Bloc Nacionalista Valencià

ValènciaLa direcció del Bloc Nacionalista Valencià ha conclòs que l'anàlisi de la documentació de la formació no ha permès identificar "irregularitats en el finançament de les campanyes electorals del 2007 i 2008", tot i que sí que ha admès una "mala praxi organitzativa i comptable" en la relació contractual amb l'empresa de comunicació i marquèting Crespo Gomar.

En un comunicat, el principal soci de la coalició Compromís també ha informat que Lluís Miquel Campos, responsable de la campanya electoral del 2007 i actual cap de gabinet del president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha sol·licitat un permís no retribuït per preparar la seva compareixença a la comissió del Senat del 24 de maig que investiga el presumpte finançament il·legal del Bloc i del PSPV.

120.000 euros sense factura

En l'informe aprovat en la reunió d'aquest dilluns, la formació reconeix una "mala praxi organitzativa i comptable" per la falta de conservació dels pressupostos de la campanya i de la "deficient" custòdia de la resta de la documentació de despeses relatives a conceptes no electorals. En concret, fa referència a 120.000 euros que corresponen a serveis prestats per Crespo Gomar per a despeses de la campanya del 2008 (20.000 euros) i a altres fets fora del període electoral (100.000 euros), dels quals no han aconseguit les factures. Sí que han localitzat dues factures de 34.800 i 40.000 euros corresponents a la campanya municipal del 2007.

Durant la investigació interna que ha dut a terme la formació valencianista, el Bloc assegura haver analitzat els arxius físics del 2007 i d'altres anys, els fitxers informàtics, les còpies de seguretat realitzades i l'hemeroteca.

stats