País Valencià 27/06/2021

El Bloc Nacionalista Valencià aprova la refundació de la formació amb l'objectiu d'accentuar el seu vessant social

El partit referenda el canvi de nom a Més-Compromís

Daniel Martín
1 min
Els coordinadors de les ponències política i estatutària del 8è congrés del Bloc Nacionalista Valencià, Maria Josep Amigó i Vicent Marzà, durant la seva intervenció

ValènciaEl 8è congrés del Bloc Nacionalista Valencià ha aprovat la refundació del partit que potencia el seu vessant social i treu pes a l'identitari. Així ha estat al referendar les ponències estatutària i política, que han rebut el suport del 78,26% i del 75,54% dels delegats respectivament.

Els delegats també han ratificat el canvi de denominació, proposat en una consulta telemàtica prèvia. A partir d'ara, el partit s'anomenarà Més-Compromís. Han votat a favor de la modificació un 55,4% dels delegats, mentre que un 43,19% s'hi han oposat i un 1,42% s'han abstingut.

El congrés, celebrat per delegats i no per afiliats ateses les restriccions de la pandèmia, es va iniciar ahir dissabte amb la votació de l'informe de gestió de la coordinadora nacional, Àgueda Micó, que ha sigut aprovat amb 366 vots a favor, 80 en contra i 29 abstencions.

Aquest diumenge s'ha iniciat la votació entre les dues candidatures presentades. La primera, i favorita, l'encapçala Micó, que es presenta a la reelecció amb els pesos pesants del partit i l'objectiu de capitanejar la refundació del partit. La segona la dirigeix l'alcalde de Bellreguard, Àlex Ruiz, que reivindica que el sobiranisme ha de continuar sent l'epicentre del discurs de la formació i que també ha criticat que la direcció impulsi canvis tan "importants" en un congrés en què només pot votar un de cada quatre afiliats, ja que s'ha optat per la fórmula dels delegats, que són escollits per les assemblees locals.

stats