País Valencià 28/10/2019

El Bloc Nacionalista Valencià reitera que "els problemes polítics es resolen votant"

ERPV celebra l'Aplec del Puig a Barcelona en solidaritat amb "la lluita del poble català"

Ara
2 min
Representants del Bloc Nacionalista Valencià en l'Aplec del Puig

ValènciaLa secretària general del Bloc Nacionalista Valencià, Àgueda Micó, va insistir ahir que "els problemes polítics es resolen votant, no amb autoritarisme", i que "l'estat espanyol serà plurinacional o no serà". Així ho va dir ahir en el tradicional Aplec del Puig, que cada any se celebra a l'esplanada adjacent al monestir d'aquesta localitat de l'Horta Nord i que enguany ha arribat a la 42a edició.

Les paraules de Micó es van produir una setmana després que la formació aprovés en el seu consell nacional una resolució que reclama "l’amnistia dels presos i preses polítics condemnats per organitzar un referèndum com a pas cap a una solució democràtica per a Catalunya". El posicionament dels valencianistes ha incomodat Iniciativa del Poble Valencià, un dels seus dos socis a Compromís, i, especialment, un PSPV a qui durant la setmana passada el Partit Popular, Ciutadans i Vox van retreure els seus acords amb la coalició taronja "pel seu discurs independentista".

La líder del Bloc també va aprofitar la seva intervenció per demanar el vot per a Compromís en els pròxims comicis del 10 de novembre i va defensar que la coalició és l'única que defensarà els interessos dels valencians al Congrés de Diputats. "Sense un Compromís fort a Madrid no hi haurà un finançament just ni les infraestructures que tant necessiten les nostres comarques. Anem a Madrid a obligar el PSOE a assumir l'agenda valenciana de reivindicacions", va afirmar.

A més dels parlaments, el Bloc Nacionalista Valencià va aprofitar la diada del nacionalisme valencià per guardonar l'associació Hilando Vidas, un projecte artístic de dones de les comarques de l'interior del País Valencià; la tripulació del vaixell Nuestra Madre de Loreto, que ara fa gairebé un any va rescatar 12 migrants abandonats en aigües internacionals, i Toni Royo, un "històric" militant valencianista de Castelló de la Plana.

Representants d'Esquerra Republicana del País Valencià a la manifestació 'Mobilitzem-nos per les llibertats' celebrada el passat dissabte a Barcelona

Esquerra Republicana celebra l'Aplec del Puig a Barcelona

Per la seva banda, Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) va subsistir el tradicional acte que celebra cada any a la Muntanyeta de la Patà del municipi del Puig per traslladar-se a Barcelona i sumar-se a la manifestació convocada per Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana de dissabte.

"Commemorem els 60 anys del primer Aplec però no podem posar-nos de perfil, no és aquesta l’actitud que ens caracteritza. Veiem com companyes i companys de partit, amigues i amics d’altres forces independentistes estan patint presó i exili. I a ells hem d’afegir les persones ferides i detingudes els darrers dies a Catalunya i al País Valencià. Enguany la Muntanyeta de la Patà del Puig estarà al carrer Marina de Barcelona en solidaritat amb el poble català encoratjant-lo i donant-li suport en la seva lluita per construir el seu futur com a poble democràtic i lliure", va explicar la formació mitjançant un comunicat.

stats