País Valencià 13/05/2013

L'escultura de Burjassot dedicada al poeta Vicent Andrés Estellés torna a patir un acte vandàlic

És el quart atac que pateix l'estàtua en tan sols tres anys. L'escultura de bronze ha aparegut aquest matí tacada amb pintura

Ara
1 min
L'estàtua d'Estellés ha patit el quart atac en tres anys. / ARA

ValènciaL'estàtua dedicada al poeta Vicent Andrés Estellés, situada a la plaça Emilio Castelar de Burjassot, va patir durant la matinada de diumenge un altre acte vandàlic, que s'ha fet evident avui de matí quan l'escultura ha aparegut tacada amb pintura blava. Després de condemnar aquest acte, l'Ajuntament de la localitat ha netejat la figura que recorda un dels seus veïns més il·lustres.

Amb el d'ahir, ja en són quatre els actes vandàlics que ha patit aquesta escultura de bronze des de la seva col·locació fa ara tres anys. Segons ha informat avui l'Ajuntament de Burjassot, els atacs sempre s'han produït en unes dates semblants i ha recordat que arran els anterior actes vandàlics, l'Institut Municipal de Cultura i Joventut va plantejar-se traslladar-la a un altre emplaçament "vist el poc civisme i la falta de respecte", però aquesta decisió fins al moment no s'ha produït.

El partit polític d'extrema dreta España 2000, el qual va denunciar l'alcalde Jordi Sebastià (Compromís) per un suposat delicte de "prohibir la llibertat d'expressió", s'ha desmarcat de l'incident. En un comunicat publicat a les xarxes socials fa una tèbia condemna de l'atac:"Condemnem qualsevol tipus d'acte vandàlic, encara que és cert que això no és mes que la conseqüència de les polítiques catalanistes i de crispació que està creant al poble l'alcalde Jordi Sebastià".

stats