País Valencià 14/05/2013

Blaveros i ultradretans tracten de rebentar amb insults i amenaces un homenatge a Estellés

El president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua presidia l'acte celebrat a l'Ajuntament de Burjassot per homenatjar l'obra d'Estellés 'Mural del País Valencià'

Ara
2 min

ValènciaL'extrema dreta ha intentat rebentar, sense èxit, l'acte 'Mural del País Valencià' que aquesta tarda s'ha celebrat a l'Ajuntament de Burjassot amb la col·laboració de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL). Aquest acte, emmarcat en les celebracions que homenatgen al poeta valencià Vicent Andrés Estellés, ha estat interromput quan algunes persones que estaven en el saló de plens del consistori han començat a insultar i amenaçar els participants.

Segons han informat fonts municipals, l'altercat s'ha produït quan parlava el president de l'AVL, Ramon Ferrer, a qui membres del moviment de la dreta regionalista Grup d'Acció Valencianista (GAV) han insultat amb crits de "traïdor". Dempeus a les cadires i onejant les banderes del GAV, un grup de persones ha proferit insults i amenaces als presents fins que la policia municipal ha aconseguit fer-los fora de la sala.

Les mateixes fonts expliquen que entre aquest grup de violents era present el president del GAV, Manolo Latorre, i membres del partit d'extrema dreta Espanya 2000, alguns d'ells del municipi. Aquest altercat es produeix solament un dia després que l'estàtua del poeta situada a la plaça Emilio Castelar de Burjassot aparegués tacada amb pintura blava.

Una vegada els violents han estat desallotjats de la sala, l'acte ha continuat amb la lectura de diversos fragments de l'antologia poètica Mural del País Valencià d'Estellés. Moltes entitats locals han estat les encarregades de llegir diversos fragments de l'antologia poètica del més il·lustre poeta de la localitat. Han participat a l'acte col·lectius com el Cercle Catòlic, les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes, Ca Bassot, el col·lectiu Paraules i dones, les associacions de veïns, Ínsula Barataria-Associació Castellano-Manxega o El Gat Negre. També ha participat en l'homenatge la família del poeta.

stats