País Valencià 30/11/2012

El jutge imputa l'exconseller d'Hisenda valencià per la presumpta filtració de l'informe del cas Cooperació

El magistrat també ha imputat l'interventor general de la Generaltat Valenciana, qui va ser l'encarregat d'elaborar l'informe judicial presumptament filtrat

Ara
1 min
José Manuel Vela, moments després de comunicar la seva dimissió / SOLER / ACN

ValènciaPoc més d'una hora després que José Manuel Vela dimitís del seu càrrec de conseller d'Hisenda i Administracions Públiques del govern valencià, el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià ha comunicat la seva imputació per la presumpta filtració d'un informe judicial al diputat del PP, Rafael Blasco, investigat en el marc del cas Cooperació.

El document facilitat, presumptament, a Blasco era un informe sol·licitat pel jutjat a l'interventor general de la Generalitat Valenciana perquè certifiqués si s'havia produït un frau en la concessió d'ajudes a projectes de cooperació quan Blasco era conseller de Solidaritat. Els fets s'haurien produït el passat dia 20 durant un ple de les Corts Valencianes.

El jutge instructor, José Flors, també ha decidit imputar l'interventor general de l'administració valenciana, Salvador Hernández García, i ha citat tots dos a declarar el proper 12 de desembre. És probable, però, que Vela no declari davant el TSJ atès que la seva renúncia al càrrec implica que deixa de ser aforat. Així doncs, quan el jutge tingui coneixement d'aquest fet, derivarà la causa a un jutjat ordinari.

stats