País Valencià 21/11/2012

La jutge investigarà la possible filtració d'un informe sobre el cas Cooperació a l'imputat Rafael Blasco

El conseller d'Hisenda podria haver facilitat a l'exportaveu del PP un informe de l'interventor de la Generalitat Valenciana sobre el presumpte frau d'ajudes al Tercer Món

Ara
1 min
Fabra, Vela i Ciscar, en un moment del plenari celebrat ahir a les Corts Valencianes / CÁRDENAS / EFE

ValènciaLa jutge instructora del conegut 'cas Cooperació', que investiga un presumpte frau en la concessió d'ajudes i subvencions al Tercer Món, ha decidit avui traslladar al fiscal la informació sobre una possible filtració a l'exportaveu del PP imputat en la causa, Rafael Blasco, d'un informe elaborat per l'interventor general de la Generalitat Valenciana a petició del jutjat número 21 de València per si existís responsabilitat penal.

Avui el diari 'Levante-EMV' publicava una informació en què assegurava que el conseller d'Hisenda i Administracions Públiques, José Manuel Vela, podria haver facilitat a Blasco aquest informe. Vela podria haver tingut accés a aquest document perquè la Intervenció General de la Generalitat Valenciana depèn del seu departament. Si es confirmés aquesta informació, la fiscalia podria determinar l'existència d'un delicte per revelació de secrets i informació.

La conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques ha emès un comunicat en què nega que el conseller facilités aquest informe a l'exportaveu del PP, Rafael Blasco. De la seva banda, el president del govern valencià, Alberto Fabra, ha assenyalat que la Generalitat Valenciana obrirà una investigació per esclarir si s'ha produït una filtració de l'informe elaborat a petició de la justícia.

Sobre el comportament del conseller, però, Fabra ha assegurat que el mateix Vela li ha dit que el sobre que ahir va entregar a Blasco durant el plenari de les Corts Valencianes no era el document sol·licitat pel jutjat.

stats