Serveis públics

Compromís denuncia "privilegis" en un hospital públic valencià amb gestió privada

La coalició afirma que es va tancar una part d’una planta per atendre Alberto de Rosa, president de la concessionària

ARA
2 min
Francisco Camps, Critina Seguí i Alberto de Rosa en la imatge difosa per la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra.

ValènciaCompromís ha denunciat l"’ús privatiu, privilegiat i injustificat" que ha fet el president de l'empresa Ribera, Alberto de Rosa, de l’Hospital Universitari del Vinalopó, centre públic gestionat per aquesta companyia. “Som davant un ús fraudulent dels recursos públics durant l'atenció prestada al president de Ribera Salud, grup que manté la gestió privatitzada del centre tot i ser de titularitat pública”, ha exposat el diputat valencianista, Carles Esteve, aquest dijous a les Corts durant la sessió de control al Consell.

La coalició, que basa la denúncia en "informacions de persones treballadores del centre", afirma que el 29 de juny l’empresa concessionària va tancar una part d’una planta hospitalària per atendre De Rosa, que és germà del diputat del Partit Popular al Congrés i vicepresident del Consell General del Poder Judicial, Fernando de Rosa.

“El tracte va ser diferent del de qualsevol altre pacient en una situació semblant. Va estar ingressat en una habitació individual, mantenint sense ocupar les habitacions adjacents. Es va dedicar personal d’infermeria específic per a la seua atenció exclusiva i personal de seguretat”, ha afegit Esteve.

El parlamentari ha denunciat que el cas se suma a "l’anomalia viscuda al mateix hospital quan el 2020 Ribera va desplaçar desenes d’infermeres dels hospitals públics que gestionava per fer tests de coronavirus" a la població madrilenya de Torrejón (Madrid) i "complir amb una operació de màrqueting sanitari del Partit Popular" de la Comunitat de Madrid.

L'ARA s'ha posat en contacte amb l'empresa Ribera per contrastar la informació del diputat de Compromís, una comprovació que no ha estat possible perquè la companyia ha rebutjat fer declaracions i únicament ha detallat que els seus serveis jurídics estan investigant el cas. Aquest diari també s'ha posat en contacte amb la conselleria de Sanitat que, a hores d'ara, encara no ha opinat sobre la veracitat de la denúncia.

stats