País Valencià 29/01/2013

Compromís denuncia el deteriorament de la façana de l'òpera de València construïda per Calatrava

La coalició assenyala que la façana del Palau de les Arts està bufada i adverteix del perill de despreniments i del risc per a les persones que passen per sota de l'edifici

Ara
2 min
Aparença de la façana del Palau de les Arts de València. / COMPROMÍS

ValènciaEl grup parlamentari Compromís ha denunciat que la façana del Palau de les Arts Reina Sofia de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València presenta un aspecte totalment deteriorat, amb la capa exterior bufada. Malgrat l'aparença, el palau de l'òpera construït pel polèmic arquitecte valencià Santiago Calatrava té tan sols set anys de vida –va ser inaugurat el 2005– i va costar més de 400 milions d'euros.

La portaveu adjunta de la coalició, Mònica Oltra, ha assegurat que "amb els diners que ha costat aquest edifici no està justificat la seva deterioració, és per això que anem a registrar a les Corts Valencianes una sèrie de preguntes perquè el govern del PP expliqui si ha comprovat si hi ha risc de despreniment de la capa exterior de la façana i si té prevista la seguretat de les persones que passen per sota de l'edifici".

Compromís també preguntarà al govern valencià si el Consell pensa fer cap tipus de reclamació a la direcció del Palau de les Arts, atès que s'entén que aquest estat tan "lamentable" de la façana es tracta d'un vici constructiu que no havia d'haver aparegut amb els anys que té l'edifici de l'òpera valenciana.

"La Ciutat de les Arts i les Ciències, amb el venciment d'obligacions financeres que s'hauran d'assumir aquest any, suposarà per a la Generalitat Valenciana un desemborsament de 250 milions d'euros el 2013, així que no és raonable que, amb la barbaritat de diners que ens està costant als valencians pagar i mantenir aquesta infraestructura, els edificis presentin aquests defectes de construcció que els fan lluir un aspecte deplorable", ha assegurat Oltra.

Per la diputada de Compromís, l'estat actual del Palau de les Arts demostra "novament la incompetència d'un govern que gastant-se tants diners té la Ciutat de les Arts i les Ciències en mal estat i no reclama als responsables d'aquests defectes la seva reparació. Estem davant una deixadesa de funcions difícilment comprensible des del punt de vista ciutadà".

stats