País Valencià 13/06/2013

Compromís denuncia que Blasco i altres imputats es van reunir en secret amb el Síndic de Comptes

El diputat Fran Ferri assegura que el Síndic Major no va fer constar en els registres una reunió amb un excàrrec de la Generalitat Valenciana imputat en el 'cas Nóos'

Acn
2 min

ValènciaEl grup parlamentari Compromís ha denunciat aquest dijous l'existència de reunions "secretes" entre el Síndic de Comptes valencià, Rafael Vicente Queralt, i alguns imputats per casos de corrupció com l'exconseller de Solidaritat i actual diputat del PP, Rafael Blasco. Així ho ha denunciat la portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, i el diputat Fran Ferri durant la sessió de control al president valencià Alberto Fabra.

Segons Oltra, el diputat Blasco i antics alts càrrecs de la seva conselleria, també imputats per presumpte desviament dels fons destinats a projectes al Tercer Món, van visitar el Síndic fins a set vegades en un mes durant l'any 2011 en visites que no es feien constar en el registre. El diputat Fran Ferri havia denunciat en la seva intervenció anterior una reunió "de forma secreta" entre l'exsecretari autonòmic de Turisme, Luis Lobón, imputat al 'cas Nóos', i el Síndic Major de Comptes el 26 de gener de 2011. Ferri ha demanat Fabra el perquè el síndic no va fer constar la visita al registre i li ha preguntat "què amaga el Síndic Major?".

L'encarregat de respondre ha estat el vicepresident i portaveu del govern valencià, José Ciscar, que ha respost que Compromís "pot fer les conjectures que vulgui però ni el Síndic ni el Consell tenen res a amagar". Ciscar ha passat posteriorment a detallar totes les intervencions i respostes parlamentàries així com peticions de documentació ateses pel president Fabra, els consellers i altres càrrecs de la Generalitat Valenciana.

La portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, al seu torn d'intervenció, ha relatat que l'antic sotssecretari de la conselleria de Solidaritat, Aleixandre Català, va visitar fins a set vegades el Síndic de Comptes entre el 14 de gener i el 22 de febrer de 2011. Oltra ha afegit que el diputat i exconseller Rafael Blasco va visitar el Síndic el 14 i el 22 de gener i que una de les vegades va sortir de la seva visita a les 22.45 hores.

La portaveu de Compromís també ha denunciat que l'antic director general de la conselleria de Solidaritat, Josep Maria Felip, va visitar el Síndic de Comptes el dia 11 de febrer. Tots tres estan imputats en l'anomenat 'cas Cooperació' que investiga un presumpte desviament de fons destinats a projectes de cooperació al Tercer Món.

"Set visites en un mes, algunes a hores intempestives, no eren reunions amb tècnics ni amb els tres síndics, sinó només amb el Síndic Major i la síndica Marcela Miró, posats pel PP, no constaven en el llibre de visites per indicacions de la cap de gabinet del síndic. Per què? Li sembla ètic? li sembla una bona imatge de les nostres institucions? Què pensa fer?", ha preguntat Mònica Oltra al vicepresident Ciscar.

Al torn de resposta, el número dos del govern valencià ha contestat que el Síndic Major de Comptes no l'escull el PP sinó que el tria tota la cambra de diputats de les Corts Valencianes i ha indicat que volia "aclarir la ignorància que vostès tenen".

stats